Amikor kiderült,hogy inzulint kell kapjatok úgy éreztétek,hogy súlyos betegek vagytok?

KérdésekAmikor kiderült,hogy inzulint kell kapjatok úgy éreztétek,hogy súlyos betegek vagytok?
MariMarton kérdezte ennyi ideje: 13 év
6 Válasz
Mária Balázs answered 13 év ago

 Igen én úgy éreztem,azóta már más fajta  inzulint kapok és jól vagyok!

MariMarton answered 13 év ago

 Mi a véleményetek,mert én igen betegnek depressziósnak éreztem magam. Átmenetileg szedtem szorongásoldókat is! Titeket megviselt a tudat? Most már jobb a közérzetem,de néhány hónappal évvel ezelőtt igen beteg voltaam!

Zsóka answered 13 év ago

Engem eleibe nagyon megviselt, hogy szurkálni kell magam. Ráadásul csak kísérleteztem, hogy kell beadni, de egy év után már olyan rutinos vagyok , úgy hozzátartozik a minden napjaimhoz az inzulin beadás mint bármi más.

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Zsike! Pszichésen elhiszem,hogy mindenkit megvisel az inzulin kezelés téma! Sajnos a köztudatban az van,ha valaki inzulint kell kapjon akkor a cukorbetegség már egy súlyos fázisában van! Pedig az inzulin kezelés nem azt jelenti! Csak az anyagcsere ezzel tartható optimális szinten!
De azt nem értem,miért kísérleteztél ? Nem tanítottak meg hogyan kell adni az inzulint?

l

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves MariMarton!
Teljesen érthető a reakciód. Mivel, mint Sári is írja, az emberek fejében az él, hogy az inzulinos cukorbeteg az nagyon beteg (szinte már a daganatos betegségekkel kezelik egy szinten), ezért nehéz elfogadni a helyzetet. Ideiglenesen annyira is felborulhat az illető lelki egyensúlya, hogy valóban szükséges az átmeneti gyógyszeres kezelés. De a használat rutinszerűvé válásával a szorongás csökken majd megszűnik, így ezek a gyógyszerek elhagyhatók.
De ugyanígy reagálunk az inzulinkezelés mellett a daganatos betegségekre, az  érszűkületre, és minden olyan krónikus betegségre, amik jelentősen befolyásolják a mindennapi életvitelt, esetleg fel kell miatta adnunk megszokott dolgokat.

Sára Biró answered 13 év ago

Örök téma. Hetente találkozom betegekkel akik tiltakoznak az inzulin kezelés ellen,aztán később elmondják miért is féltek ennyire. De olyan beteg is van akit egyáltalán nem lehet meggyőzni. Nemrég volt egy beteg aki elmondja,hogy ismét laeser kezelésen volt,de aztán a "családja is megmondta ha inzulint adna akkor sokkal súlyosabb  beteg lenne". Na ezen elcsodálkoztam. Nem ismerem a családját,de ha a beteg tiltakozik,akkor legalább a családja érdeklődné meg,hogy milyen az a kezelési forma,valóban olyan veszélyes.
Igen Eszter én is hallottam,hogy a cukorbetegséget a daganatos betegségekhez hasonlítják.
Tudni kell,hogy egy jól kezelt cukorbeteg évekig szövődménymentesen élhet,csak ehhez fontos az ismeretek bővítése,hogy ne terjedjenek olyan történetek,mint amit fent leírtam!