Két mai eset:
-egyik beteg reggelire éppen a dupláját ette mint gondolta,mert ugye nem minden korpás kiflinek egyforma a súlya? Véletlenül derült fény amikor a pék behozta,hogy ők milyen kifliket készítenek az üzemben és a beteg mondta "ni én épp ezt eszem".
– a másik eset,hogy ugye nem mindegy,hogy tökfőzeléket eszünk,vagy sütőtököt?
Ti jártatok már így?
Ha valakinek nem biztos a "szemmértéke", az mérjen. Mérjen vércukorszintet, mérjen kiflit, kenyeret és minden egyebet. Amikor már kellő gyakorlata van, hagyatkozhat a tapasztalatára.
Csatlakozva Jaskóhoz, had mondjam, hogy itt is a felelősség kérdése jön elő: ha elkezdek venni egy kaját akkor az első alkalommal alaposan kielemzem miről, miből mennyi, hogyan, stb. Aztán az eredményt rögzítem magamnak, és figyelembe veszem minden étkezéskor. Volt amikor a gyártót kértem meg, küldje már meg a laborba rögzített eredményeiket. (Ilyen történt kb. két hete: A…-i Manufaktúra Kft. "Ön most egészségesen étkezik" címkével ellátott kenyere kapcsán)
Egy mai eset:-analóg inzulinos cukorbeteg ( aki nem tudná háromszori étkezés javasolt, max kis étkezésnek 7 -10 gramm gyorsan felszívódó CH saláta, egy fél alma .. )
-reggeli 10 dkg füstölt karaván sajt, egy pohár kefir
-délelőtt folyamán egy banán narancs
-ebéd spenót ( kb egy zsemlét tartalmaz) tojás
-délután narancs, kivi
-vacsora sajt, 2 szelet abonett, alma
Na mit szóltok? Ugye érdemes időnként étkezési naplót vezetni és behozni?