Alvászavarra valami jó ötletetek esetleg van?

KérdésekAlvászavarra valami jó ötletetek esetleg van?
Katalin Nagy kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Nem gyógyszerre gondolok,mert azt szedek eleget,de hónapok óta rosszul alszom,éjjel mindig felébredek és nem bírok visszaaludni!

3 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Nem biztos hogy kikerülhető a gyógyszeres kezelés, mert a pihenés hiánya gyengíti az immunrendszert, ezért fontos minél előbb rendezni.
Egy ötlet nagyanyáink receptjeiből: este egy bögre meleg citromfű vagy bodza tea (mindkettőben nyugtató hatású anyagok vannak, de nem lehet hozzászokni, mint a gyógyszerek egy részéhez). Nekem ez vált be.

Katalin Nagy answered 13 év ago

 Köszönöm,próbálkozom! a teákkal  És ha éjszaka ébredek fel és 1-2 órát nem alszom vegyek be altatót? Mi a véleményed hozzá lehet szokni az altatókhoz?

Szabó Eszter answered 13 év ago

Hozzá lehet szokni, de csak ha évekig szedi valaki. A hozzászokás jele, ha egyre nagyobb adagokra van szükség ahhoz, hogy ugyanolyan nyugodtan tudj aludni, mint az elején. Szükség esetén be lehet venni, és azt gondolom, hogy nem is kell folyamatosan szedni. Éjszaka, ha fél óránál többet vagy ébren, kelj ki az ágyból, és próbáld magad lefoglalni, olvasni, esetleg tévézni, de vigyázz, h ne aludj el a fotelban ülve. 🙂 Amikor álmosnak érzed magad, bújj vissza az ágyba.
Fontos, hogy az ágyat alvásra használjuk, mert ha sokat forgolódunk benne álmatlanul, ez társul a lefekvéssel, és megnehezíti az elalvást.