Allergiás reakció gyógszerekre

KérdésekAllergiás reakció gyógszerekre
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 11 év

Az elmúlt másfél év során több gyógyszeremet próbálták ingyenes vagy támogatott generikumra cserélni, illetve ilyen szereket (antibiotikum) kaptam, és mindegyiktől nagyon rosszul lettem, illetve tartós egészségromlást okoztak. Tudja valaki, mi a közös ezekben? Már teljesen tönkrevágták az emésztőrendszeremet, a bélflórámat, az anyagcserémet és a tápanyag-felszívódásomat. Hogyan lehetne ezt igazolni, hogy ne írjanak fel nekem ilyeneket többé?

4 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Lehet kérni az eredeti készítményt,csak sokkal többe kerül:-( 

jaskó answered 11 év ago

Kb két hete jártam így. Az eredeti savlekötő gyógyszeremet kivették a közgyógylistáról és adtak helyette másik, ugyanolyan hatóanyagú, de más hordozóanyagot tartalmazó gyógyszert. Az első szem bevétele után két órával émelygés, nagyon erős szédülés, majd hányás következett. Ífgy volt a 2. és a 3. napon is. Abbahagytam. Lássatok csudát, a tünetek elmúltak. Visszamentem és kiírattam a fizetőst. Azóta azt szedem és semmi bajom. Holdbéli mese ez a cserélhetőség. Ja és a közgyógy igazolvány. A havi keretem 8 %-át tudom csak felhasználni, mert minden egyéb gyógyszerem levették a listáról. Akkor meg minek van ez az egész. Szerencsére a gyógycipőm még ingyen készül, de az is meddig?

Amina Zoina Latoria answered 11 év ago

Jaskó, de jó, hogy jöttél…
Néhány éve refluxot diagnosztizáltak nálam. Viszont nehezen emésztek, evés után egész életemben savanyút, szénsavasat vagy erőset kellett ennem-innom, hogy ne legyen hányingerem, és megemésszem a kaját. Még a könnyűt is, viszont cserébe mindent megehettem. (Elég logikusnak tűnik, hogy inkább kevés volt a savam…) A gasztroenterológus addig erősködött, hogy szedjek savlekötőt, hogy beadtam a derekam. Onnantól egy pokol lett az evés. Fájt a gyomrom, émelyegtem, szó szerint leállt az emésztésem, a gyomromban megakadt az étel és sehova tovább. (Nálad szerintem ekkor volt a hányás, viszont én soha nem tudtam hányni :-(() Abbahagytam a savlekötőt, generikum az is, és szépen rendbe jött minden. De most a háziorvosom nyaggat, hogy szedjek mást, csak kössem le a savamat. A baj az, hogy nekem súlyos betegségeim vannak, amelyek rosszabbodnak, viszont az összes tünetemet rákenik a pánikra meg a refluxra. Jelenleg is van egy jóindulatú agytumorom, három éve rosszindulatúval operáltak, és félek, hogy valamelyik romlik, vagy újabb tűnt fel, viszont nincs pénzem magánúton CT-re vagy MR-re menni. Ördögi kör.
Én azért várom, mikor robban ez a generikumbomba, mikor derül ki, hogy egy kalap ürülék mind, és vonják vissza őket, mint káros szereket.

Amina Zoina Latoria answered 11 év ago

Sára, ezt speciel tudom 🙂 Csak az nem, havi 55 ezer Ft rokkantságiból hogy fizessem ki a bérlakás rezsije mellett a közel húszezres gyógyszerköltséget… :-(( Eddig erre volt jó a közgyógy…