Agykontroll.

KérdésekAgykontroll.
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év

Olvastam itt az oldalon is több alkalommal,hogy az agykontroll segít. Hogy lehet megtanulni? Esetleg itthon önállóan is van rá mód,hogy megtanuljuk ?

16 Válasz
Best Answer
jaskó answered 13 év ago

Én biztosan írtam már erről a témáról. Nagyon érdekes és nagyon sok kiaknázatlan lehetőség van benne. Tulajdonképpen mindenki műveli, csak nem tud róla. Gondoljunk csak bele: ha valami nagyon fontos dolgot kell megcsinálnunk, ha a hozzátartozónk beteg, ha esetleg az életünk múlik egy fontos feladat megoldásán, ha valamit nagyon szeretnénk elérni. Érzünk e ilyenkor fájdalmat, fáradtságot, észrevesszük e ha elvágjuk, megszúrjuk a kezünk, ha észre is vesszük, figyelünk e rá? Ha pedig kész és leeresztünk, minden elnyomott baj előjön, minden fájni és sajogni foig. Röviden ez a tudattalan agykontroll, amikor mindent az elvégzendő feladatnak rendelünk alá. Aki magába roskad és tehetetlenül várja a sorsát, az feladta, aki nagyon akar, annak sokszor sikerül. Ha nagyon szeretnénk találkozni valakivel és szembejön velünk az utcán, vagy egyszerre hívjuk egymást telefonon. Na az agykontroll ennek a továbbfejlesztett és sokkal célirányosabb módszere. Nagyon komoly eredményeket lehet elérni vele. Meg lehet tanulni, nem ördöngősség. Vannak tanfolyamok, keresni kell a hirdetésekben, keringenek magnókazetták is. Lehet autodidakta módon is elsajátítani. El kell olvasni a Silva erről szóló könyvét, vagy a magyar Dr Domján Sándor könyveit. Rá kell keresni a neten és jön az információ.
Magam, még gyerekként 1966. ba olvastam erről az akkori Ország-Világ magazinba és elkezdtem gyakorolni, majd immár oktatás szintjén a katonai akadémián sajátítottam el  erről szóló  ismereteket. A magam gyakorlata jó alap volt. Lehet csillapítani az idegfeszültséget, elé lehet nyomni a fájdalmat, el lehet lazulni, gyors pihenést lehet elérni, bizonyos dolgokat előre meg lehet érezni. Programozhatom magam, stb. Néhány példa. Beszélgetés közben a társra koncentrálva hamarabb megadom a választ az általa még fel sem tett kérdésre, a saját fogorvosom gyökérkezelést csinált végig az egyik fogamon fájdalomcsillapítás nélkül.Előtte elértem az alfa állapot.  Fájt de a küszöbszint alatt maradt. A szemfenéki vérzésem képes voltam megállítani. Szintén orvos látta és kontrollálta, nem akarta elhinni, de a tények makacs dolgok. Az éjszakai hypok előtt felébredek és van időm cselekedni. Pillanatok alatt bárhol és bármilyen körülmények között el tudok aludni. Sok ez így egyszerre, de csak azért írom le mert ezek valós és általam megélt esetek voltak. Egy dolgot nem sikerült még elérnem. Azt megérzem előre, hogy valami baj történik velem, de nem tudom konkrétan, hogy mi. Viszont ilyenkor sokkal óvatosabb vagyok és ezáltal ha mégis baj van jóval kisebb a hatás.
Természetesen ez sem csodaszer, és nem pótolhat orvost, gyógyszert és még sok minden mást sem. Ha valaki tudatosan és eredményesen használja, alkalmazza, az nagyon érdekes dolgokat tapasztalhat meg a gyakorlása során.
Kedves Etelka! Javaslom, próbálja meg, de ne várjon gyors sikert, mert mint annyi máshoz, ehhez is kitartás, gyakorlás és idő kell, de megéri!

katalin answered 13 év ago

Nagyon irigyellek benneteket ezért a pozitiv gondolkodásért nagyon szeretnék én igy hozzáállni a dolgokhoz mert pont ez a legnagyobb problémám hogy rettegek a betegségektöl és a korháztol.Talán azért mert kisebb gyermekem is van és tudom hogy nagyon megviselné ha nem lennék otthon.Sajnos ezt tapasztaltam.

jaskó answered 13 év ago

A rettegés maga is egy sajátos formája az agykontroillnak. Sajnos az akaratunk önmegvalósítást eredményez, Ha nagyon rettegsz valamitől, az sajnos be fog következni! Fordítanod kell a gondolatmeneteden. Te nem vagy beteg! Csak egy olyan helyzetbe kerültél, amit meg tuddsz oldani, mert erős vagy és képes vagy rá. Miért ne lennél képes, ha mások is meg tudják csinálni. Te sem vagy sem rosszabb, sem gyengébb másoknál. Ráadásul a szeretteidnek szükségük van rád! Tehát minden tőled telhetőt megteszel annak érdekében, hogy egészséges maradj. Ha pedig tudod, hogy mindent megtettél, akkor már nem is kell, mert nincs is mitől rettegned. Meglátod, ha megpróbálod ezt az életfelfogást a magadévá tenni, mennyi energiád és időd fog felszabadulni és milyen hatalmas görcsök oldódnak fel benned!!!
Próbálkozz, mert sikerülni fog!
Kezd mosollyal a napot és visszamosolyognak rág, merj bátor lenni és az leszel. A félelmeid helyett ismerd meg magad és a betegséged, de ne harcolj, mert annak soha nincs jó vége. Fogadd el és mái Te győztél!!!
Kati!
Az ember nélkül, önmagad nélkül az agykontroll sem csodaszer! Keress egy nagyon nyugis helyet, próbálj ellazulni és erősen koncentrálj arra, hogy úrrá tudsz lenni a félelmeiden!A családdal el kell fogadtatnod, hogy a cukorbetegek életének szerves része a kontroll és az esetenkénti kórházi kezelés. Az nem ellenedre és ellenükre történik, hanem érted és egyben értük is!
Én leküzdöttem a félelmeimet és a miérteket. Nekem sikerült, neked miért ne sikerülne. Ha már kérdezni mertél, akkor meg van az ok, tehát tenni kell de nem ellene, hanem önmagadért.

katalin answered 13 év ago

Jasko köszi a választ de tényleg megigérem hogy megprobálom ezt a hozzáállást betartani tudod azt hiszem sok mindent változtaznom kellene probálok mindent megadni a 3 gyereknek de igy 45 évesen be kell látnom hogy nekem is vannak határaim s kicsit lazulnom is kellene.

jaskó answered 13 év ago

Katalin!
Erőt kitartást kívánok az elhatározásodhoz. És még egy dolog ezentúl légy egy kicsit önző, mert ha jól érzem  még hátra van egy nagy beszélgetés a családdal, ahol mindenkinek meg kell értenie azt, hogy igazából hosszú távon csak akkor számíthatnak rád, ha megfelelő állapotban tudod tartani magad. Mert Te is nagyon fontos vagy. A teljes mértékű önfeláldozás csak az áldozattá válást segíti elő, de nem vezet igazán eredményre, és a környezet nem is kezeli igazán helyén a dolgot. Na ja én így messziről könnyen osztom az észt, de kérlek ezért ne haragudj! Nem szabad a teljesítőképességed határáig erőltetned magad. Bízz önmagadban és változtass,de ezt tedd finoman és a többiek irányában csak a gyengéd erőszakot alkalmazz, ne magyarázkodj, hanem légy határozott és meglátod ők is kedvezően fogadják majd a változást, még akkor is, ha kezdetben csodálkozni fognak. A megjegyzésekkel pedig ne törődj!

katalin answered 13 év ago

KÖSZI A BIZTATÁST

Sára Biró answered 13 év ago

Ma este láttam egy műsort a Duna tévében Dr.Domján László agykontroll oktatóval egy műsort.
Esetleg látta valaki?