Adjunk egy esélyt a mángoldnak!

KérdésekAdjunk egy esélyt a mángoldnak!
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

 A  mángoldot római káposztának és leveles répának is nevezik. Bár acukorrépa rokona, nem gyökerét, hanem húsos, megvastagodott levélnyelétés levelét fogyasztjuk. Levele a spenótot helyettesítheti (deintenzívebb ízű), levélnyelének felhasználása pedig a spárgáhozhasonló.  A konyhakertekben május végétől szeptemberig szedhető. A levél- vagymetélőmángoldnak több fajtája is létezik, amelyek a levelek méretébenés színében (a halványabb zöldtől a sötétzöldig terjedhet) térhetnekel. A bordás- vagy szármángoldnak a levélnyele piros, de létezik fehérés sárga változata is. Fogyókúrázók is fogyaszthatják A rebarbarához hasonlóan a mángold energiatartalma is alacsony (19kcal/100g), víztartalma közel 93 százalék. Zsír elhanyagolható mennyiségben van benne, fehérjetartalma pedig,bár alacsony (1,8-2,1g/100g), de értékes, a szervezet számáranélkülözhetetlen aminosavakból áll. Szénhidráttartalma sem nagy(3,7g/100g), így fogyókúrázók és cukorbetegek is betervezhetikétrendjükbe. 

2 Válasz
kezdocukor answered 13 év ago

 Köszönjük Krisztina. Én még nem ettem. Gondolom olyan lehet mint a spenót.

Zsóka answered 13 év ago

Krisztina ez nagyon jó szívesen kipróbálnám. Lehet ezt piacon beszerezni??