Actrapid és Levemir együtt

KérdésekActrapid és Levemir együtt
Zsóka kérdezte ennyi ideje: 12 év
16 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

 Sziasztok! Zsóka fontosak a kis étkezések  a tízórai,az uzsonna,sőt 10 gramm CH tartalmú utóvacsora is.  Az utóvacsora nem azért van, hogy éjjelre  adunk bázis inzulint,hanem az Actrapid csúcshatását kell kivédeni. Ezt úgy lehet kikísérletezni, ha csinálsz vércukor profilt. Lefekvéskor egy 2-es típ inzulinos cukorbetegnek a vércukorértéke akkor ideális,ha 6-8 mmol/l között van.

Gyöngyi answered 12 év ago

Ja, és ha már nagyon éhes vagyok, akkor megeszek 1 szelet felvágottat (csirkemell sonka)

Sára Biró answered 12 év ago

 Gyöngyi délután 7-max 10 gramm gyorsan felszívódó CH fogyasztható analóg mellett is pl.egy saláta. Ez azért is jó,mert akkor nem éhezel meg annyira,másrészt rostot vihetsz be.

Gyöngyi answered 12 év ago

Köszönöm, majd kipróbálom.

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Nekem a novorapid mellett is kell 6x enni, tízórai, uzsonna és utóvacsi is kell, különben hypo van. Ez akkor a lantus miatt lehet inkább. Étkezés utáni vércukor 7,6 és fél óra mulva már 4 körüli, de simán a 12-ból is lesz 4 2-2,5 órával a novorapid után, de gyorsan felszivódó CH-al kiküszöbölhetők a hypok.

Gyöngyi answered 12 év ago

Lehet, hogy a másik inzulin miatt van, mert én is novorapidos vagyok, viszont a bázis Insulatard (humán) és nekem nincsenek ilyen gondjaim. Hypo előfordul, de csak 4 óra elteltével, ill. ha kevesebbet eszek, vagy mozgok.

Sára Biró answered 11 év ago

 Zsóka,hogy alakult az anyagcseréd?