A változó kori panaszokra van valamilyen jó tippetek,netán valamilyen kipróbált homeopathias szert ismertek ?

KérdésekA változó kori panaszokra van valamilyen jó tippetek,netán valamilyen kipróbált homeopathias szert ismertek ?
Katalin Nagy kérdezte ennyi ideje: 13 év
8 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Hát nagyon örülök ennek a változókori kérdésnek,mivel érintett vagyok mostanság ebben a dologban! Szivesen venném,ha megosztanátok velem hogy ti hogy éltétek át ,vagy h élitek át ezt az időszakot!!Igaz -e hogy változókorban" sajnos "a legtöbb nönek a feje betegszik meg és az idegeket rombolja?Én áprilisba lesz 1- éve h szó szerint" szenvedek "a változókori betegségektöl!!(homoeopathias szert nem szedtem)

Krisztina Kiss answered 13 év ago

 Forduljon időben orvoshoz. A klimax 40 éves kor körül kezdőik, és 10-12 évig is elhúzódhat, úgy hogy az utolsó mentsruáció 50 éves korban jelentkezik. Néhány év eltérés természetes, ha azonban a klimax a 30as évek közepén jelentkezik, akkor korai változó korról beszélünk.Szokjon le a dohányzásról. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a dohányzó nők előbb érnek el a változó korba,mint nemdohányzó társaik, méghozzá annál korábban, minél többet dohányoznak.Kerülje a stresszt. Munkahelyi, otthoni problémák, mindennapi stressz elősegíti a korai klimax kialakulását.Éljen egészségesen, mert ha sportol, sokat van levegőn,és vitaminokban, fehérjékben gazdag táplálékot vesz magához, nemcsak közérzete javul, de a klimaxos panaszos is enyhíthetők.Enyhítse a tüneteket (hőhullámok, alvászavar, szívdobogásérzés, valamint reumás panaszok) homeopátiás szerekkel.A kiegyensúlyozott szexuális élettel is hozzájárulhat jobb közérzetéhez.A változókorral elkezdődhet a súlygyarapodás, mert a szervezetben az ösztrogénhiány miatt lelassul az anyagcsere, és ha ugyanannyit eszik, és nem mozog felesleges zsírt halmozhat fel.Nem szabad félni ettől az időszaktól, mert a nők 1/3ada meg sem érzi a változó kort, a másik harmad alig tapasztal tüneteket, és csak egyharmaduk tapasztal olyan súlyosabb problémákat, melyek orvosi segítséget igényelnek.Legyen pozitív, hiszen nem olyan rég meg sem érték ezt a kort a nők. Ön előtt pedig még több évtized áll, hogy rendezze életét. 

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Krisztikém az orvoshoz fordulás már rég megtörtént, én  csak szeretnék tapasztalatot cserélni a velem hasonló válózokoriban lévő  érintettekkel!

Katalin Nagy answered 13 év ago

Nem tudom,de nekem a vércukrom, a vérnyomásom, a pajzsmirigy hormon szintem,minden felborult.
Az a bosszantó,hogy sokat híztam. Most a súlyom és a cukrom a kezelés mellett beállt,de a pajzsmirigy hormon szintem ingadozik.Gyakran kiver a víz és ilyenkor leesik a vérnyomásom. Nem szeretnék más gyógyszert szedni,mert már annyit szedek.Ezért is gondoltam valamilyen homeopathias dologra. Zsuzsanna Neked is gyakran van olyan,hogy kiver a viz és szédülsz?

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Katalin örülök h megosztod velem a változókor betegségeit,engem a viz sosem vert ki és nem is szédültem de…a keringésemet azt felboritotta,a fejem nagyon sokat zúg,majdnem szétrepednek a füleim!!Nem beszélve arról h 1- éve pánikbetegséget kaptam ami rohamokkal társult!!6-havonta infúziós kezelésen veszek részt a keringési zavarom miatt!….Katalin nekem életemben nem fájt a fejem,sosem féltem semmitől ,10-.évig nem idehaza dolgoztam,mindennap mentem tisztességgel dolgozni,Kapuváron lakom a Bem utcában, de kerékpárral szinte naponta mentem a házhelybe ahol gyerekként nöttem fel!!Nem gondoltam volna h a változókor" Pánikot" is produkál,igaz már kifelemegyek lassan .e-betegségből,de tegnap éjjel sajnos álmomból keltett egy kisebb roham:-((…Ha valakit álmában ér a roham azt biztos h nem tudja kivédeni!!Kedves Katalin a gyógyxereket amiket szedek némelyiktől sajnos a kilók felkúsztak,de kitartás és türelem ez a fontos!!Hát most jól esett h kicsit irhattam!!!

Ilona50 answered 13 év ago

 Nekem is a változó kor hozta az elhízást,majd a magas vérnyomást és  a vércukrot.Lehet korábban is volt már 1-1 magas cukrom,de nem törődtem akkor. Nagyon nehéz a túlsúlytól megszabadulni. Meg azt figyeltem meg,hogy a frontok a változókori panaszokat is kihozzák. Ilyenkor felugrik a vérnyomás. Most már azért nekem kezdnek elmúlni a  panaszok. Nem szedtem semmi más gyógyszert emiatt. Sokan tapaszokat próbáltak,de én úgy is sok gyógyszert szedek,ezért nem akartam még egy plusz gyógyszert szedni 

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Kedves Ilona igen a frontok is kihozzák a  változókori panaszokat,és valóban sokan panaszkodnak hizásra is ha belekerülnek a váltózókorba!!A súlyfeleslegtől ilyenkor megszabadulni hát…….katasztrófális az biztos!!

Katalin Nagy answered 13 év ago

Sziasztok! Tényleg nehéz átvészelni,de a lényeg hogy már vannak olyan gyógyszerek amik a vércukor csökkentés,vérnyomást jól rendezik.Nekem a Victoza injekcióval sikerült 8-9 kg-t fogyni és így jobban vagyok.Időnként e frontok megviselnek,de annak örülök,hogy a régi állapothoz képest jobb!