A változó korban jelentkező csontritkulás megelőzésére milyen ételek fogyasztása javasolt?

KérdésekA változó korban jelentkező csontritkulás megelőzésére milyen ételek fogyasztása javasolt?
Ilona50 kérdezte ennyi ideje: 13 év
7 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

Fogyasszunk minél több tej és tejterméket, emellett együnk rendszeresenbrokkolit, sóskát, káposztát, és a most szezonját élő céklát.órás séta, vagy kicsit intenzívebb gyaloglás. Kerüljük a kalciumkiürülését elősegítő italok (kávé, alkohol, cukrozott szénsavas üdítők)és ételek (a magas foszfortartalmúak túlzott) fogyasztását, hagyjuk ela dohányzást. . A csontritkulás főként a nőket érintő egészségügyi probléma….

Tri-Ton answered 13 év ago

Nagyon sok minden megtalálható az interneten ebben a témában, de szokásomhoz hűen az én ötletem nem egy köztudott és megszokott. Az egyik :   – Egy nőgyógyász barátom javasolta, hogy a tisztára mosott főtt tojás héját nem illik kidobni, hanem porrá őrölve otthoni tészta készítésnél tegyük a liszthez. Nem csak a kalcium pótlás miatt jó, mert attól sokkal több csont pótló anyagot tartalmaz. A másik : – Horgász férjel megáldott hölgyeknek javaslom, ( pár éve Zalában hallottam ) a kis méretű apró halat ( pld: keszeg ) rendesen megtisztítjuk és az egészet apró lyukú húsőrlőn ledarálva ízletes fasírtot készíthetünk belőle. Ugyanúgy mintha sertéshús lenne. Ugyan meglesz a jellegzetes hal íze, viszont aki szereti nagyon sok csonterősítő anyagot tud belőle bevinni a szervezetébe. A szálka olyan apró lesz, hogy abszolút nem zavaró, a gyermekeimnek is ízlik. Mindkettőre igaz, hogy természetes anyag és nem mű tabletta ! 

Tri-Ton answered 13 év ago

FÉLREÉRTÉS ELKERÜLÉSE VÉGETT !!!   ÚGY MEGTISZTÍTVA, MINTHA SÜTÉSRE LENNE ELŐKÉSZÍTVE : SEM PIKKELY, SEM BELE, SEM FEJE !!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Tudod Tri-ton már a nagymamám is a tyúkoknak dobta annak idejéna  tojás héjját,hogy a tyúkoknak erős legyen a csontjuk!:-)

Tri-Ton answered 13 év ago

Helló Sárika !   OK, értem, csak a véleményedet nem írtad le. Szerinted akkor most együk meg, vagy dobjuk a tyúkoknak ?

Sára Biró answered 13 év ago

  Igazad van!:-) Dobjuk a tyúkoknak,hogy tojjanak egészséges tojásokat,legyen erős lábuk,hogy tudjanak futkározni ,ne legyenek egy pici zárkába bezárva! És folytathatom,mert az egészséges táplálkozás irányába megy ismét a gondolatmenet,nem a "műtermékek" felé!:-)

Mária Balázs answered 13 év ago

A Krisztina által említett ételek hasznosak és valóban ebben is a mozgás" aranyat ér",ez utóbbit unjuk meg legtöbbször,de tudni kell,hogy a rendszeres gyaloglással,vagy kerékpározással is sokat tettünk az egészségünk érdekében!
 Tri-Ton a tojásport nem tuidom,de lehet valami igazság (itt gondolom inkább a háztáji tyúkok tojásai lehetnek csak jók!).