A tinik fele alkoholista lesz 25 éves korára? Az alkohol is csak egy módja a lázadásnak…?

KérdésekA tinik fele alkoholista lesz 25 éves korára? Az alkohol is csak egy módja a lázadásnak…?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

A tinédzser korosztály mindig is nagyon vadnak, újítónak számított,mégis, mostanság kezd kicsúszni a felnőttek kezéből az irányítás.

„Sajnos azt is ki kell jelentenünk, hogy az alkoholizmusdiagnosztizálása egyre fiatalabb korban lehetséges. Sőt, általában már18 éves korra megállapítható a tinik egy részénél. „ A tanulmányszerint a megfigyeltek 46%-a rendszeresen ivott annyit, hogy bátranmegállapítható volt náluk az alkoholizmus, mire betöltötték a 18.életévüket.

3 Válasz
Aranka Horváth answered 13 év ago

 Ez nagyon szomorú dolog. Hétvégén ittas gyerekek szaladgálnak az utcán és a különböző szórakozáshelyeken. Hogy módja-e a lázadásnak nem tudom,de sajnos egyre fiatalabbak isznak szeszes italt.
Csak azt nem tudom,hogy szolgálják ki a 18 év alattiakat?!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Azt gondolom, hogy ez egyrészt arról szól, hogy a szülők mennyire figyelnek oda a gyerekeikre, esetleg anyuci falaz a részeg kislányának ("na menj a szobádba, nehogy apád észrevegye"), túl elnézőek. A másik része a dolognak, hogy egyre fiatalabbak akarnak "felnőttként" viselkedni (cigi, ital). És az sem kizárt, hogy a magukkal, a jövővel kapcsolatos bizonytalanságukat próbálják így oldani, mert a szülők sem tudnak igazán jó választ adni, főleg, ha este látják csak a gyerekeiket, mert állandóan dolgoznak. Ez valahol ördögi kör, mert sok fiatal később szülőként ugyanezt fogja csinálni a saját gyerekével.

katalin answered 13 év ago

Az Eszterrel teljesen eggyetértek mint 3 gyerek anyja sokszor csak nézek hogy a szülök maguk rontják el  a gyerekeiket.És tényleg nehéz megmagyarázni a gyereknek hogy nem mindig kell másokra hallgatni mert azt mondja kinevetik a többiek és tényleg vannak buta gyerekek de ez kicsit a szülön is mulik.