A szorongás okozhat koncentráció csökkenést?

KérdésekA szorongás okozhat koncentráció csökkenést?
MariMarton kérdezte ennyi ideje: 13 év

 A szorongás okozhat koncentráció csökkenést,vagy érelmeszesedés okozza a figyelem elterelődését?

3 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Bármelyik okozhat. Fontos azt megfigyelni, hogy milyen helyzetekben jelentkezik a koncentráció csökkenése. Ha kapcsolatba hozható szorongást kiváltó helyzetekkel pl. vizsgadrukk, de más területeken nem gond, pl. beszélgetés közben követni annak fonalát, inkább a szorongás okozza. Ha több helyzetben is megjelenik, amikben a szorongás nincs jelen, érdemes szakemberhez fordulni. De itt is fontos, hogy alkalmankénti koncentrációzavar még nem jelent kóros állapotot, figyelembe kell venni az aktuális élethelyzetet is.

MariMarton answered 13 év ago

 Olyan esetre gondoltam,amikor több dolgot kell elvégeznem és pl.elfelejtem? Vagy elfelejtem,hogy hava tettem a lakásban valamit!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Ezt nem feltétlenül okozza a szorongás, inkább következménye, hiszen elkezd az ember azon idegeskedni, hogy mit felejtettel. Amennyiben ez csak időszakos, és a mindennapi életvitelt nem befolyásolja jelentősen (késés munkahelyről, ebéd odaégetése), akkor mondhatni, hogy a mai felgyorsult világban normálisnak tekinthető. És nem csak idősebb korban, hanem már huszonéveseknél is.