A száraz,hámló bőr lehet a cukorbetegségtől?

KérdésekA száraz,hámló bőr lehet a cukorbetegségtől?
pityu72 kérdezte ennyi ideje: 14 év
5 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

 A száraz,pikkelyszerű hámlás gyakran előfordul cukorbetegségben! Javasolt gyakori vércukor mérés,semleges testápoló krém használat! Ha a panasz nem szűnik,akkor bőrgyógyászati vizsgálat javasolt!

pityu72 answered 13 év ago

 Megfigyeltem,hogy nyáron ismét elő jön a száraz bőr,hiába krémezem. Télen egész jól megszűnt. Ti tapasztaltatok hasonlót?

stewes answered 13 év ago

Jó néhány éve már annak, hogy nekem is volt valami hasonló problémám. Kb. tenyérnyi helyen rövid időn belül olyanná vált a bőröm, mint a gyűrött papírzacskó, s az érintett terület szinte égetett. Érdekes, hogy gyorsan és nyomtalanul el is múlt. Orvos soha nem látta, mert mire megmutathattam volna már elmúlt. A helye változó volt. Többnyire a lábamon jelentkezett, később kicsit feljebb.
És mindig több egyéb dolog is kísérte. A bal vesetájékon tompa fájdalmat éreztem, és – végülis itt egészségről beszélgetünk, mit szemérmeskedjem – rendkívüli mennyiségű székletem is volt. Egyszer kíváncsiságból pontos mérlegen megmértem magam előtte és utána. Közel két kiló (!) volt a különbség. Ez a három dolog mindig egyszerre jelentkezett, néhány éven át. Orvosom nem hitte el. Ilyen betegség nincs szerinte. Én sem mondtam, hogy van, de ha nem az volt akkor mi.
Nem szoktam ilyen dolgok kitalálásával szórakoztatni sem szűkebb, sem bővebb társaságomat, s nem gyötörnek tévképzetek sem.

Sára Biró answered 13 év ago

Erről az összefüggésről én sem hallottam.Természetesen nem állítom hogy "tévképzetek"!

stewes answered 13 év ago

Lehet véletlen is, de tény hogy néhány éven át elkísért.