A pénzes betegeket előbb műtik meg Az egészségügyi államtitkárság támogatja az ötletet.

KérdésekA pénzes betegeket előbb műtik meg Az egészségügyi államtitkárság támogatja az ötletet.
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában szeptembertől az, aki fizet az ellátásért, lekerül a várólistáról, és hamarabb látják el, mint azt, akinek erre nincs pénze. A kórház már elkészítette az előzetes árlistáját is, eszerint az allergiavizsgálat 40 ezer forint, a prosztataszűrés 15 ezer forint, a szív-CT 130 ezer forint, a vesevezeték-beültetés pedig 200 ezer forint lesz majd.    Aki ezt a pénzt kifizeti, azt soron kívül megműtik, megvizsgálják, elvégzik rajta a szükséges beavatkozást. Akinek nincs ennyi pénze, annak marad a várólista, illetve – a sürgősségi betegeket leszámítva – a hónapokig tartó, szorongó várakozás.

NOS ERRÖL MI A VÉLEMÉNYETEK. SZERINTETEK IGAZSÁGOS.AKI 50- 60EZERBÖL AZZAL MI LESZ? 

6 Válasz
jaskó answered 13 év ago

És marad a reményteli, talán fájdalommentes és gyors elmúlás lehetősége!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

HÁT JASKÓ SAJNOS SZERINTEM IS   DE NEM BIZTOS , HOGY GYORS ÉS FÁJDALOM MENTES LESZ.

katalin answered 13 év ago

Felháborito!!!Akkor a magán korházak mire valok mi csak azért imádkozzunk hogy ne legyünk betegebbek.

jaskó answered 13 év ago

Többen talán pontosan azért kerültünk olyan anyagi helyzetbe, hogy soha nem tudjuk majd megfizetni a soronkívüliséget, mert megbetegedvén elvesztettünk állást, hivatást és igazából nagyon kevés helyen tartanak ránk igényt. Akkor ennyit is érünk? A -MA!!!!- még egészségesek szemében talán!

Zsóka answered 13 év ago

Sajnos már az is bevett szokás, ha viszel donorokat akik vért adnak, akkor előre vesznek a várólistán a műtéthez!! Mert ha neked nem is jó az a vércsoportú vér de valaki másnak majd jó lesz!! felháborítóak ezek a dolgok!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Krisztike ilyen sok van. Győrben is hallottam olyan CT vizsgálatról(sajnos pontosat nem tudok írni) ami 40-50000 ft és kimutatta ,hogy a belekben nincs daganat. Ezt egy colonoscopos vizsgálat is kimutathatta volna. Igaz azért fizetni kellett! Egy biztos aki akarja megkeresi a "kiskapukat".Ne legyünk betegek:-)