A magas vércukorszint az arcot is öregíti

KérdésekA magas vércukorszint az arcot is öregíti
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

Brit kutatók  vizsgálták  az arc öregedési folyamatát és azt tapasztalták,hogy  magas vércukorszint  esetén az arc bőre hamarabb öregedik (erről korábban nem hallottam),Feltételezik, hogy a bőr feszességét adó kollagénhez kötődhetnek a felhalmozódott cukormolekulák, ez okozhatja, hogy idősebbnek tűnik az, akinek magas a vércukorszintje.

4 Válasz
Marika answered 12 év ago

Ez biztosan így van , és nagyon sok bőrprobléma okozója a vércukor , száraz viszkető bőr , a lábak  a talp fokozott szárazsága . Amióta cukorbeteg vagyok nem győzöm krémezni kezem- lábam- arcom . Az  Aloe verát tartalmazó hidratáló hatású krémmel próbálom kezelni ezt a problémát .  A lábainkat is érdemes kényeztetni  a gyógyszertárakban kapható 5 számú kézkrém jó hatású erre a célra . Este fürdés után érdemes jó vastagon bemasszírozni és egy fehér pamutzoknit húzni rá amíg felszívódik . Ezzel elkerülhető a fájdalmas kirepedezett sarok !!!! Ez nem csak fájdalmat okoz , hanem lehetőséget ad a gombák vagy egyéb kórokozók bekerüléséhez a lábainkba !!! A cukorbetegek legérzékenyebb pontja a láb !!!!

Vica35 answered 12 év ago

 Ez mindenképpen igaz. Nekem a terhesség alatt magas volt vércukrom,mely közben rendeződött a diétának és a mozgásnak köszönhetően,viszont az arcom bőre száraz maradt.Nagyon fontos a bőrápolás.A családban több cukorbeteg van akinél szintén vannak bőrproblémái. A Marika által említett láb egy súlyos betegség veszélyforrása. Nem csak az arcot,hanem a lábat is kell ápolni,rendszeresen krémezni.

Sára Biró answered 12 év ago

 Voltak már érdekes bejegyzések a bőrtünetekkel kapcsolatosan,egyet belinkelek
https://egeszseg.keva.hu/kerdes/585/

Zsóka answered 12 év ago

Nekem is sokkal szárazabb a bőröm mióta cukor beteg vagyok.Sokkal többet kell krémeznem magam.!!