A ketogén diÉTA.

KérdésekA ketogén diÉTA.
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 11 év

A ketogén diéta egy nagyon magas zsírtartalmú, életkornak megfelelő mennyiségű fehérje és nagyon alacsony szénhidrát összetételű étrendből álló diéta. Az étrend hatására a szervezet energianyerése a zsírokból történik, aminek során jelentős mennyiségű ketontest képződik. A kutatások során kiderült, hogy a ketontesteknek van görcsgátló hatásuk, ellentétben az antikonvulzív (görcs-és rohamellenes) gyógyszerekkel, amelyek csak elnyomják a görcsöket, de nem gyógyítják, nem védik ki és nem előzik meg az idegsejtek görcsre való hajlamáT.De a ketogén diéta ezen betegek 70 százalékánál is hatásos – írja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének legfrissebb hírlevele.

2 Válasz
Horváth Anita answered 11 év ago

A ketogén diétával nagyon szép eredményeket értek el epilepsziás gyerekek kezelésében-akik a gyógyszerre egyébként nem reagáltak.A Nutriciának van is egy tápszere,ami erre a célra fejlesztettek ki.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Ajánlott a tepertő, a szalonna és a sajtok fogyasztásaA dietetikusok szerint a ketogén diétában nagy mennyiségben fogyasztható mindenféle zsiradék, így a vaj, sertészsír, kacsazsír, napraforgó olaj, olívaolaj, tökmagolaj, a tepertő, a szalonna, a sajtok, a tejszín, a velő vagy az olívabogyó.Mérsékelten ajánlott a paprika, a paradicsom, a káposztafélék, az alma, a málna, a citrusfélék, a gabonapelyhek, valamint a zsíros halak, a tarja, a sertés dagadó és az oldalas.Nem javasolt a zöldborsó, a babfélék, a sütőtök, a szilva, a banán, a szőlő, a dinnyék, a szörpök, lekvárok, a kenyérfélék és a sovány húsok fogyasztása! A legjobb fokozatosan bevezetni az étrendet,A szalonna és a tepertő segít az agyi görcsök enyhítésében!!  Nagyon érdekesnek találom!!