A kapor jótékony hatásáról már én is hallottam,ki is próbáltam,de a fahéj új nekem, ez nagyon jó hogy ezt is megtudtuk.

KérdésekA kapor jótékony hatásáról már én is hallottam,ki is próbáltam,de a fahéj új nekem, ez nagyon jó hogy ezt is megtudtuk.
lusánszkiné Anci kérdezte ennyi ideje: 13 év
6 Válasz
Krisztina Kiss answered 13 év ago

Mire jó?

A kapor illóolaja enyhíti a puffadást, a gyomorfájást, szélhajtó, éscsillapítja a bélgörcsöket. A nők régóta kihasználják a kapor jótékonyhatását az altesti fájdalmak, a menstruációt kísérő tünetekenyhítésére, a szoptatós anyukák pedig tejképződés serkentésérefogyasztják, a kismama-teák jellegzetes ízt adó, kedvelt összetevője.

Mária Balázs answered 13 év ago

 A kapor egészséges tavaszi zöld fűszer. Nagyon sok ételbe,salátába használható. Jó lenne minél többféle zöld fűszert használni,mert azzal csökkenteni lehet a só bevitelét. Nem utolsó sorban  a zöld fűszereket mi cukorbetegek is gond nélkül fogyaszthatjuk.

kontra istvánné answered 13 év ago

Képzeljétek el kipróbáltam a kaprot salátával és nagyon finom volt, de úgy hogy fele kapor fele saláta meg foghagyma ezt egy kicsit megpároltam és sóztam. Ezt ettem 2szer reggelire és vacsorára. Kíváncsi voltam a cukorra és ami ritka nálam lement 7,8 ról 6.2re.

Sára Biró answered 13 év ago

 Én is nagyon szeretem a zöld fűszereket és a tegnapi salátára kaprot tettem,olyan görög saláta szerűt készítettem. Icu fejes salátára tetted a kaprot? Én azzal még nem próbáltam

kontra istvánné answered 13 év ago

Igen fejes salátával készítettem.

Sára Biró answered 13 év ago

 Köszi Icu.