A jövő legfontosabb gyógyszere az egészséges életmód…..!

KérdésekA jövő legfontosabb gyógyszere az egészséges életmód…..!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

Mennyire igaz!!

  Érdekes műsor volt a Magyar televízió 1-es csatornáján.
A táplálkozásnak az egészség megőrzésben, egyes betegségek helyreállításában játszott szerepét egyre többször hangoztatják . Fontos,hogy minél természetesebb állapotban fogyasszuk el az élelmiszert,kerüljük a túlfinomított dolgokat. Lehetőleg ne permetezzünk. Igen,de az üzletláncokban mit veszünk???
"Az ételed az életed" nagyon is igaz.

5 Válasz
Krisztina Kiss answered 12 év ago

Ne permetezünk ez igaz csak sajnos nagyon nehéz igy mert annyi a féreg, bogár stb , hogy mindent fel esznek ha nem permetezik..Apu semmit nem permezez de  sajnos sokszor nem tartós a termés!!

Sára Biró answered 12 év ago

Igazad van Kriszti,meg ha a szomszéd permetez azt is átfújja a szél. De én sokszor gondok arra amikor vásárolok,vajon mit tartalmaz az a zöldség,vagy gyümölcs.

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Én is-:)) lehet jobb ha nem tudjuk. Olyat nem szabad meg venni ami túl szép….

Marika answered 12 év ago

A permetezésnek is megvannak a szabályai , mert anélkül nincs gyümölcs . Az őszibarackfáknak a levelét támadja egy fajta vírus és ha a levél lehullik nem tud termést nevelni . Most megváltoztak a permetszerek is , sokkal enyhébb hatásúak és az élelmezési határidőket ha betartjuk bizonyos idő alatt lebomlik a szer a gyümölcsökben . Tulajdonképpen a gyógyszerek is mérgek , de anélkül nem gyógyulunk meg ha megbetegszünk , ez a növényeknél is így van . A házi kertekben ezt figyelemmel lehet kisérni ugyanúgy naplót vezet a párom a permetezésről mint a vércukor értékről mi !!!A boltokban vásárolt gyümölcsnél nem tudod , hogy mikor permetezték ! Misem visszük túlzásba , de nagyon fontos a kora tavaszi lemosó permetezés mert a fák élete múlik ezen . A szomszédunk sohasem permetez , de négy öt évente vágja ki a fákat és ültet újakat és nálunk vásárolja meg az őszibarackot !!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Köszi Marika,hogy ezeket leírtad nekünk és igazat kell adjak. Erre mondják a "cipész maradjon a kaptafánál":-). Lehet nem is ennénk össze annyi mindent,ha hazai zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanánk.