A humán inzulin,vagy az analóg inzulinra történő átállítás osztályos,vagy ambuláns körülmények között történt nálatok?

KérdésekA humán inzulin,vagy az analóg inzulinra történő átállítás osztályos,vagy ambuláns körülmények között történt nálatok?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Osztályon vagy szakrendelőben állítottak be inzulin  kezelést nálatok ( 1.tip gondolom osztályon).
Mindenki véleményére kíváncsi lennék,és egyben arra is hogy melyik volt egyszerűbb,könnyebben megérthető..

6 Válasz
Nanita answered 12 év ago

A human inzulinra való átálláskor osztályon történt 1 hetet voltam bent, ( bár akkor még a terhességnél a szülés előtt 1 hónappal is be kellett feküdni). 2006-ban az analógra való átálláskor pedig szakrendelőben egyik napról a másikra.

Marika answered 12 év ago

Ambulánsan történt az átállításom 2000 – ben az elsők az elsők között kaptam Humalógót és később levemírt , de az nem vált be és kb hét éve van a lantus – humalóg beállítás . Akivel együtt állítottak át humalógra sajnos már meghalt , mert Ő nem vette komolyan a betegséget .

Gyöngyi answered 12 év ago

Amikor a humán inzulinra állítottak tablettáról, akkor egy hetet kórházban feküdtem, majd amikor hazajöttem, akkor párszor telefonon egyeztettem a főorvossal és így állítottuk be a végleges adagot, hiszen a kórházi körülmények között nem lehet, nem mozgok annyit stb.. Az analógra átállításkor azonban az orvos utasítása alapján álltam át, zökkenőmentesen. Persze probléma esetén felhívhattam.

katalin answered 12 év ago

A humán inzulint több mint 2 hetes  korházi kezelés során de az analog inzulint már otthon megbeszélés alapján.Persze ebbe a Sári segitett.

Julcsi answered 12 év ago

Tablettáról Humán inzulinra való át állítását 2 hetes kórházi kezelés alatt csináltuk. Humán inzulinról analóg inzulinra cseréjét már ambulánsan. Sárika nagy segítségével és sok jó étkezési-kezelési tanácsaival, 2 éve és sikeresen!

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Nálam ambulláns körülmények között történt a humánra átállás, mert előtte sertés inzulint adagoltam hosszú évekig és elsők között kaptam hazánkban humáninzulint, mnden nap be kellett mennem a kórházba és fél napot eltölteni mértek sok mindent sok vizsgálatot végeztek 3 napig , telefonvonalban voltam a kórházzal de otthon maradtam.Közben otthon mindent naplóznom kellett. Amikor meg már analóg inzulint kaptam annál semmi nem volt, megkaptam,  a kezelődoki elmondta hogy mire számíthatok vele , hogyan módosíthatom hiszen akkor már majd 10 éve inzulinos voltam a felkészítésükkel tudtam megoldani mindent otthoni körümények között, számomra ez volt a megfelelő. Nemerég amikor inzulinoumpára váltottam az is otthoni körülmények között történt fél napot töltöttem miatta csak a diab gondozóban , persze szenzort is kértem ha bajban lennék legalább a szenzor segítsen ( sajnos az első szenzor hátráltatott  nem segített ). Otthon mértem mint az örült, mert minden ilyen változás mint inzulincsere, kezelés módosítása elképesztő cikázásokat, hullámozásokat okoz az anyagcserében, nem is lehet tudni igazán ilynekor most sok vagy kevés az inzulin jó néhány nap-hét kell mire a szervezet valódi inzulin igénye kezd kirajzolódni a módosítás után. Én ezért nem annyira preferálom ezeket a "próbáljuk ki"  elvű dolgokat lehetnek veszélyei , akkor érdemes változtatni valamin ha a jelenlegi nem elég jó