A hit, az életcél, az életfeladat véd a stressz okozta káros hatásoktól

KérdésekA hit, az életcél, az életfeladat véd a stressz okozta káros hatásoktól
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Gondolkoztatok ezen?

5 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Ati!

Nagyon jó, hogy ezt a témát felhoztad. Sajnos, mostanában egyre többet kesergünk azon, hogy milyen stresszes az életünk, ami igaz is, de sokan meg sem próbálnak tenni ellene. Ebben segíthetnek az általad említett dolgok.
Kiegészíteném még azzal, hogy fontos a megfelelő mozgás, mert az csökkenti a stresszt, a hobbi, amiben örömünket leljük, és adott esetben akár teljesen kiadhatjuk magunkból a felgyülemlett feszültséget akár egy történetben, rajzban, gyurmázásban, barkácsolásban (milyen jó is püfölni azokat a szegeket 🙂 ). Mindenkinek meg kellene keresnie azt a hobbit az életcélja mellett, amivel ki tud kapcsolni, fel tud töltődni. Ez, mint előbb írtam, bármi lehet, még ha gyerekesnek is tűnik, és nincs kézzel fogható eredménye. Van egy nagyon jó idézet:
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani". George Bernard Shaw
Ezt tartsuk szem előtt, és merjük vállalni a hobbinkat!

katalin answered 13 év ago

Igen ez biztos igaz de a mai világban nehéz a stresszet elkerülni.

Ati42 answered 13 év ago

 Kedves Eszter! nagyon köszönöm,hogy megtiszteltél válaszoddal,mert látom van érdekesebb téma ennél. Egyben elgondolkoztató amit írtál. valóban jó a hoby és kell is az embernek,hogy legyen adrenalin.Akkor jó,ha ez mozgásforma akár labdajáték,vagy bármi amihez kedvünk van. korábban beszéltünk a függőségről és eszembe jutott most,mert internetes oldalakat nézve látom az emberek hobija a netezés,az üzengetés,szinte naponta ugyanaz a  szöveg. Véleményem szerint ez már több mint hobi! Mi a véleményed,illetve véleményetek erről?

Szabó Eszter answered 13 év ago

Sajnos a mai világban a kapcsolattartás alapvető formája lett az internet. Ez részben jó, mert olyan emberekkel is tudunk "beszélgetni", akikkel egyébként mondjuk csak az érettségitalálkozókon futunk össze. De sajnos le is redukálja az emberi kapcsolatokat, sok félreértésre adhat okot, mert nem látjuk a másik arcát, mozdulatait, amik segíthetnek egy kétértelmű megjegyzés egyértelművé tételében. Én ezt nem annyira hobbinak tartom, mint inkább kapaszkodónak a világba, ahol ennyi idő jut csak a másikra, hogy 5 percben "dobjunk neki egy mailt". Akkor beszélhetünk függőségről, ha az illető minden mást elhanyagol az internetezés miatt, és ugyan sajnos egyre többen jutnak el idáig, azért a többség még nem függő az internettől, aki így tart kapcsolatot a másikkal. Hiszen mi is ezt csináljuk itt a keván is. 🙂

Ati42 answered 13 év ago

 Igen valóban ezt csináljuk Eszter,mert ha van időm mindig benézek,ha  nem is írok be semmit. De úgy gondolom innen tanulni lehet ,én nagyon sok mindent innen tanultam meg. Jó együtt megbeszélni a témákat,és sok segítséget kapunk.