A háziorvos pontosan kiszámolja ampullára az inzulin mennyiséget,vagy teljes dobozzal ír fel?

KérdésekA háziorvos pontosan kiszámolja ampullára az inzulin mennyiséget,vagy teljes dobozzal ír fel?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

24 Válasz
Gyöngyi answered 12 év ago

Nekem is kiszámolja, de figyelembe veszi a légtelenítést. Plusz a szakorvosi javaslat +2 E-vel többről szól mint amit általában adok, mivel változhat, hol több, hol kevesebb kell. Kevesebb nagyon ritkán. Pld. most, hogy a torkom kicsit gyulladt, plusz a ciklus második felében vagyok, meg van bolondulva a vc, pedig rendszeresen mozgok. Reggel pl. 7,7 volt, kevesebb CH-t reggeliztem, ugyan az inzulint nem emeltem, mégis 12,2-re felment. Úgytűnik, több inzulint kell most adjak.

Gyöngyi answered 12 év ago

Ja és a közérzetem csapnivaló. Nagyon fáradt és kimerült vagyok.

Sára Biró answered 12 év ago

 Gondolom a Krisztiánt érdekelné az Edina Apidrája,nem tudom olvastad-e?

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Köszönöm a figyelmeztetést. Gondoltam rá, hogy bejelentekzem Edina megmaradt Apidrájára, de egyelőre nem látom, hogyan jutnék el érte. Ha valakinek sürgősebb, nyugodtan csapjon le rá.

Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztián az Edina jár Budapestre,majd biztosan megírja,hogy hogyan tudná odaadni. Itt más úgy tudom,hogy  nem  ad Apidrat.

Nanita answered 12 év ago

Sziasztok. Nekem is dobozként írja fel a háziorvos, a patikában számolnák ki mindig az egy havi adagot, de én eleve már úgy megyek, hogy viszem a papírkám amin kiszámoltam és azt a recepttel együtt nyújtom át.
Krisztián, nem tudom, hogy merre laksz, de Jaskónak is múltkor felajánlottam, hogy a tavaly év végén megmaradt Apidráiimat szívesen átadom annak akinek szüksége van rá.

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!Krisztián ha jól emlékszem gödi vagy?Dunakeszi és Göd egymás mellett van,könnyen megoldható

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Kedves Edina és Anita, köszönöm ismét az Apidra felajánlásokat, a jeleleg biztosan nem tudok elmenni érte, talán ősszel. Egyébként én eldobható (SoloStar) kivitelű Apidra-t használok. Az utántöltőshöz nincs működő tollam.

Edina answered 12 év ago

Szia Krisztián.SoloStar van.az aug.13-i héten áttudok ugrani Gödre munka után.de majd elötte lefixáljuk.

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Nekem is mindig kiszámolják, sőt a gyógyszertár is utána számol. Annyi,hogy 1-2 E-el több szerepel a javaslaton és így a recepten is.