A hamburger adó mellett egészségesebben fogunk étkezni?

KérdésekA hamburger adó mellett egészségesebben fogunk étkezni?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Nem inkább a büféket,menüs étkeztetéseket kellene ösztönözni hogy gyümölcsöt,salátát is adjanak az étel mellé? Egyszerű példa a fiam gyakran menüt eszik 800-900 forintért,mindig rákérdezek saláta? Gyakran hallom  azt,hogy" az +  300 forintba kerül"!
Ha már hamburger adó akkor nem  büféket,étkezdéket kellene rávenni arra,hogy a menübe legyen pl.ajándék gyümölcs ,vagy saláta ?!

5 Válasz
Krisztina Kiss answered 13 év ago

SZERINTEM AKI EZIDÁIG NEM FOGLALKOZOTT , HOGY MIT ESZIK EZEK UTÁN IS MEG FOGJA UGYANAZT VÁSÁROLNI MAGÁNAK. ÉS IGAZAD VAN PONT OTT KELLENE KEZDENI  , HOGY BÜFÉKBE MENÜKNÉL  KAPJANAK VALAMI GYÜMÜLCSÖT  FÖLEG GYEREKEKNÉL AZ ISKOLÁBA. ÉS HA HOZZÁ TESZIK AKKOR PLUSZ KÖLTSÉGET NE TEGYENEK RÁ. LEGYEN BENT AZ ÁRA MÁR ELEVE.

kontra istvánné answered 13 év ago

A hamburger adó nem az egészséges étkezésről szól, hanem arról hogy több bevétele legyen az államnak. Mert úgy lenne igazságos ha az egészséges ételeknek az árát csökkentenék, vagy az áfáját levennék 5 százalékra.

Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

Hamburger adó????? Mit találnak még ki? Azt is kitalálhatná már valaki, hogy a krónikus betegeken
segítsen, akár a gyógyszerárak, vagy a diétás ételek árának csökkentésével. Aki hamburgerhez van szokva,
ezután is azt fogja enni, a mai gyerekek a gyümölcsöt tapasztalatom szerint nem igazán eszik, ebben
viszont a szülő is hibás, mert a chipszet és az édességet tucatjával veszik a gyereknek, mikor rá
kérdeztem, hogy miért nem gyümölcsöt ad neki ezek helyett,- nem szereti a gyerek- .

Krisztina Kiss answered 13 év ago

KEDVES KATALIN NAGYON JÓL IROD EZ SZÓ SZERINT IGY VAN.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Ha valaki tegnap nézett Naplót, velem együtt megdöbbenve tapasztalhatta, hogy az átlagnál több pépnzből gazdálkodó háziasszony sem tudja megvenni az "egészséges" ételeket (kenyér, bio-élelmiszerek), mert azok annyival drágábbak. Ettől az adótól megint csak a pénztárcánk lesz vékonyabb, mert vagy az adót fizetjük meg, vagy a drága egészségesebb ételeket vesszük meg. Miközben azt gondolom, hogy valóban fontos lenne az egészséges életmódra nevelés.