A felhasznált, elégetett kalóriákat, pulzust, időt mérő (kar)óra, ára:10-12.000 Ft-ig! Valaki tud ilyesmiről?

KérdésekA felhasznált, elégetett kalóriákat, pulzust, időt mérő (kar)óra, ára:10-12.000 Ft-ig! Valaki tud ilyesmiről?
Pityu kérdezte ennyi ideje: 11 év

A pontosság elengedhetetlen!
Amúgy biztosan nem aerobikoznék, kickboxoznék, futnék, túráznék,  ping-pongoznék, röplabdáznék, tollasoznék vele, de szeretném, ha az egyszerű napi kalóriaáramlásomat mérné, pl. kertészkedésnél, gyaloglásnál, olvasásnál, szokványos napi tevékenységeknél is látnám a kalória felhasználást.
Ne legyen hozzá mellkas pánt!  (Nyáron melegít, mozgás közben akadályoz, no meg az ágyban is kellemetlen.)
Jó lenne, ha pittyegne is egyet mikor kiesem a hatékony pulzustartományból, vagy ha az étkezési/pihenési időmhöz értem. Tudtad, hogy van ilyen óra?

8 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Pityu! Nagyon érdekes amiről írtál, nem hallottam ilyen óráról. 
Jönnek a hideg esős idők, észnél kell lenni,mert hamar elszaladnak a kilók, idebent mindig csak az evésen jár az eszünk :-). 

Pityu answered 11 év ago

Hát milyen igazad van, és ezt még tetézi a génjeinkben hordozott "MEDVE" életmód minta: hájjal feltöltődve készülj a télre, csak mi nem alszunk téli álmot, hanem többek között akkor is étkezünk. Javaslom, ha lehet csak módjával, mérve, számolva és időtől függetlenül mozogva.

Pityu answered 11 év ago

Létezik ilyen óra, valahol olvastam róla, de "látatlanban" nem veszem meg.

Árvai István answered 11 év ago

Igyekszem kerülni a reklámízű beírásokat. Most, amikor belinkelem a munkahelyem oldalát, sem a spam a célom, hanem az illusztráció.
Nem a legolcsóbb termékeket árusítjuk, de amiket írsz, ennyi pénzből nem tudom megoldható-e. Több olyan óránk van, amelyik rengeteg információt szolgáltat, de messze a megjelölt költségkeret felett. A pulzusméréshez a mellkasi pánt kell. Csuklón vagy ujjbegyen lehet még azt mérni, de egyik sem kényelmesebb, mint a mellkasi pánt.
http://multinavigator.hu/termek_list.php?id_menu=426

Pityu answered 11 év ago

István! Köszönöm az információkat.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Edzőteremben használok ilyen kalória, pulzusmérő órát, hogy a   vércukorzuhanást megelőzzem ott lehet vásárolni is, de interneten is rendelhető évek óta. Szerintem hasznos kis kütyű sportoláskor, mert valóban a pulzusszám összefügg az anyagcserével, vércukor mozgással , az óra nekem abban segített 10 éve amikor először használtam h végre nem lettek vércukorzuhanások edzéskor, mert beállítható személyre szabva az egyéni pulzus tartomány terhelhetősége, a mell alá kell körbe tekerni egy őv félét ami méri szívdobogást és vérnyomást és az adja át az információt a karórának, valamint a karórába be kell vinni a testsúlyt, a zsírszázalékot, nő/férfi, életkort, és ez alapján meg a pulzus-vérnyomás szerint méri a kalóriaégetést az óra. Hasonló mint az inzulinpumpa és szenzor közötti kapcsoklat vércukorméréskor. Szuper jónak tartom az órát, sipol , riaszt ha edzéskor a tartományom kivül ( alá-fölé kerül) a pulzus amivel megakadályozható a vércukoringadozás is, neekem sokat segített sportolásnál, csak ajánlani tudom.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

valóban az óra a mellkaspánt nélkül nem ér semmit, mert a pántból érkezik az alapinformáció amiből kalkulál az óra és megjeleniti a kijelzőn az értékeket, mint az inzulinpumpa se mér vércukrot a szenzor nélkül és a szenzor se ér semmit egy jeladó nélkül.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

volt h azonos ütemben kardióztam a gépen és egyszercsak sipolt az óra a pulzusom elrepült, lassítottam az edzés dianmikáján, mégis egyre jobban emelkedett a pulzusom leálltam az edzéssel és kb 1-2 perc múlva hypoztam továbbra sem akart a pulzusom visszamenni, tehát a pulzus magas száma mintha előrébb jelezné a vércukor későbbi kilengését, uyganez tapasztalható ha eszés közben valami miatt nem zuhan hanem emelkedik a vércukor, akkor is magas lesz a pulzus indokolatlanul és előre jelzi