A felhasznált, elégetett kalóriákat, pulzust, időt mérő (kar)óra, ára:10-12.000 Ft-ig! Valaki tud ilyesmiről?

KérdésekA felhasznált, elégetett kalóriákat, pulzust, időt mérő (kar)óra, ára:10-12.000 Ft-ig! Valaki tud ilyesmiről?
Pityu kérdezte ennyi ideje: 9 év

A pontosság elengedhetetlen!
Amúgy biztosan nem aerobikoznék, kickboxoznék, futnék, túráznék,  ping-pongoznék, röplabdáznék, tollasoznék vele, de szeretném, ha az egyszerű napi kalóriaáramlásomat mérné, pl. kertészkedésnél, gyaloglásnál, olvasásnál, szokványos napi tevékenységeknél is látnám a kalória felhasználást.
Ne legyen hozzá mellkas pánt!  (Nyáron melegít, mozgás közben akadályoz, no meg az ágyban is kellemetlen.)
Jó lenne, ha pittyegne is egyet mikor kiesem a hatékony pulzustartományból, vagy ha az étkezési/pihenési időmhöz értem. Tudtad, hogy van ilyen óra?

8 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 9 év ago

 Szia Pityu! Nagyon érdekes amiről írtál, nem hallottam ilyen óráról. 
Jönnek a hideg esős idők, észnél kell lenni,mert hamar elszaladnak a kilók, idebent mindig csak az evésen jár az eszünk :-). 

Pityu answered 9 év ago

Hát milyen igazad van, és ezt még tetézi a génjeinkben hordozott "MEDVE" életmód minta: hájjal feltöltődve készülj a télre, csak mi nem alszunk téli álmot, hanem többek között akkor is étkezünk. Javaslom, ha lehet csak módjával, mérve, számolva és időtől függetlenül mozogva.

Pityu answered 9 év ago

Létezik ilyen óra, valahol olvastam róla, de "látatlanban" nem veszem meg.

Árvai István answered 9 év ago

Igyekszem kerülni a reklámízű beírásokat. Most, amikor belinkelem a munkahelyem oldalát, sem a spam a célom, hanem az illusztráció.
Nem a legolcsóbb termékeket árusítjuk, de amiket írsz, ennyi pénzből nem tudom megoldható-e. Több olyan óránk van, amelyik rengeteg információt szolgáltat, de messze a megjelölt költségkeret felett. A pulzusméréshez a mellkasi pánt kell. Csuklón vagy ujjbegyen lehet még azt mérni, de egyik sem kényelmesebb, mint a mellkasi pánt.
http://multinavigator.hu/termek_list.php?id_menu=426

Pityu answered 9 év ago

István! Köszönöm az információkat.

Agnes Kovacs answered 8 év ago

Edzőteremben használok ilyen kalória, pulzusmérő órát, hogy a   vércukorzuhanást megelőzzem ott lehet vásárolni is, de interneten is rendelhető évek óta. Szerintem hasznos kis kütyű sportoláskor, mert valóban a pulzusszám összefügg az anyagcserével, vércukor mozgással , az óra nekem abban segített 10 éve amikor először használtam h végre nem lettek vércukorzuhanások edzéskor, mert beállítható személyre szabva az egyéni pulzus tartomány terhelhetősége, a mell alá kell körbe tekerni egy őv félét ami méri szívdobogást és vérnyomást és az adja át az információt a karórának, valamint a karórába be kell vinni a testsúlyt, a zsírszázalékot, nő/férfi, életkort, és ez alapján meg a pulzus-vérnyomás szerint méri a kalóriaégetést az óra. Hasonló mint az inzulinpumpa és szenzor közötti kapcsoklat vércukorméréskor. Szuper jónak tartom az órát, sipol , riaszt ha edzéskor a tartományom kivül ( alá-fölé kerül) a pulzus amivel megakadályozható a vércukoringadozás is, neekem sokat segített sportolásnál, csak ajánlani tudom.

Agnes Kovacs answered 8 év ago

valóban az óra a mellkaspánt nélkül nem ér semmit, mert a pántból érkezik az alapinformáció amiből kalkulál az óra és megjeleniti a kijelzőn az értékeket, mint az inzulinpumpa se mér vércukrot a szenzor nélkül és a szenzor se ér semmit egy jeladó nélkül.

Agnes Kovacs answered 8 év ago

volt h azonos ütemben kardióztam a gépen és egyszercsak sipolt az óra a pulzusom elrepült, lassítottam az edzés dianmikáján, mégis egyre jobban emelkedett a pulzusom leálltam az edzéssel és kb 1-2 perc múlva hypoztam továbbra sem akart a pulzusom visszamenni, tehát a pulzus magas száma mintha előrébb jelezné a vércukor későbbi kilengését, uyganez tapasztalható ha eszés közben valami miatt nem zuhan hanem emelkedik a vércukor, akkor is magas lesz a pulzus indokolatlanul és előre jelzi