A fejfájás hátterében lehet alacsony vércukorszint?

KérdésekA fejfájás hátterében lehet alacsony vércukorszint?
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 A fiamnak elég sokszor fájt a feje és arra gondoltunk,hogy kifáradt! Már 2x is megmértem a vércukrát ilyenkor és 3,8-3,9  volt! Fájhat a fej alacsony vércukor miatt is?

2 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Sokszor éveken át nem is tudjuk, miért fáj a fejünk, vagy mitől vagyunk depressziósak, pedig ezek a tünetek is jelezhetik az alacsony vércukorszintet. Az alacsony vércukorszint már gyermekkorban is előfordulhat, így érdemes a gyerekekre is odafigyelni.Az alacsony vércukorszintet kiválthatja pl  az éhezés, vagy fogyókúra,esetleg a rendszertelen táplálkozás! Nagyon fontos a rendszeres táplálkozás,naponta 4-5 alkalommal étkezni. Tegyél a fiad zsebébe néhány szem szőlőcukrot,amikor úgy érzi hogy fáj a feje 1-2 szemet fogyasszon el!
 Javasolnám forduljatok orvoshoz!

Tri-Ton answered 13 év ago

Nagyon jó a kérdés és a megfigyelés az összefüggések között. Nekem 4,5 alatt már elkezd fájni a fejem ( nem erősen ,de érzem ) ha nem tudok akkor éppen étkezni, pedig itt volna az idő tovább süllyed és 3,8 környékén már nincs választásom, muszály emelni a cukromat. ( így vagy úgy ) Miután ez megtörtént fejfájás volt, nincs. Szinte nem is kell mérnem az alacsony szintet, mert a fejfájás erősségéből 99%-ra tudom, hogy mennyi. A fiúnál viszont mindenképpen javaslom, hogy forduljatok szakemberhez, hisz fiatalon nem normális sőt furcsa az alacsony vércukor, azt viszont hallottam, hogy vannak olyan szerek amik fokozott inzulin kiválasztást idéznek elő.  Esetleg szed Ő valamilyen táplálék kiegészítőt, vagy hasonló, esetleg sporttal kapcsolatos  valamit ? Ha igen lehet, hogy ott a megoldás, ha nem mindenképpen szakorvost javaslok.