A dohányzás és a kávé befolyásolja e pulzust?

KérdésekA dohányzás és a kávé befolyásolja e pulzust?
Erzsi kérdezte ennyi ideje: 14 év

4 Válasz
Sára Biró answered 14 év ago

Tud szaporább lenni a pulzus a kávétól,de ahhoz naponta több kávét kell elfogyasztani! Egy -két kávé nem okozhat szapora pulzust ,annak más oka lehet! Cukorbetegnek egyáltalán nem szabad dohányozni,mert megduplázza az érrendszeri szövődmények kockázatát!

Violetta Varga answered 14 év ago

 Kávé
Jellegzetes aromáját, zamatát a pörkölés és mintegy 800 kémiai vegyület adja. Leg- ismertebb hatóanyaga a koffein, amely megtalálható a teában, a kakaóban, a kólában, a csokoládéban, a fájdalomcsillapítókban és még legalább hatvan növényben. Egy csésze kávéban átlagosan 100 mg koffein van, de ez fajtától és elkészítési módtól függően 80–175 mg között változhat.
A koffein stimulálja a központi idegrendszert, fokozza az éberséget, a koncentrálóképességet, csökkenti a fáradtságot. Felszívódása gyors, fél óra alatt maximálisan koncentrálódik a vérben. Serkenti a gyomorsav-kiválasztást, ezzel javítja az emésztést. Tágítja a légutakat. Csökkenti az epekő kialakulásának kockázatát. Gyorsítja az anyagcserét, emeli a pulzusszámot, fokozza a vizeletkiválasztást, mérsékelten emeli a vérnyomást negyed-fél órán át.

Violetta Varga answered 14 év ago

 • álmatlanságot okozhat;
• gyorsítja az ásványi anyagok kiürülését a szervezetből, mivel vizelethajtó, fokozza a kalciumkiválasztást, egyúttal a csontritkulás veszélyét;
• általában csökkenti a fejfájást, de egyeseknél migrént válthat ki;
• túl sok kávé szűkíti az ereket, remegést, erős szívdobogásérzést, verejtékezést, gyors légzést válthat ki;
• a koffein megnehezíti a fogamzást, átjut a méhlepényen, az újszülött sírós, nyűgös lehet a megvonási tünetek miatt;
• magas vérnyomás, szívpanaszok, vesebetegségek és terhesség esetén konzultálni kell az orvossal a kávéfogyasztás egyéni mértékéről.
A kávéivás hirtelen abbahagyása ingerlékenységet, fejfájást és levertséget válthat ki.

Violetta Varga answered 14 év ago

 a dohany legjelentösebb karos összetevöje a nikotin,mely az ember szamara egyike a legerösebb méregnek.azonnali hataskent emeli a pulzusszamot,a vérnyomast,szukitti a bör ereit,negaativan befolyasolja az anyagcsere folyamatokat,a hormonok es vitaminok,( c,b1,b6) hatasait.szamos akar halalos kimenetu betegseg kivaltoja a dohanyzas…