A Diapreltől is lehet hipózni?

KérdésekA Diapreltől is lehet hipózni?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 12 év

 lehet a Diaprel mellett is éjjel 3-s cukrom?

3 Válasz
Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Jajj de lehet ám ugye ez az  a tabletta? Nekem irtak fel tablettát nem tom nem e-ez,hát kegyetlenül levitte a cukrom már nem láttam lent az üvegfalat gyorsan enni kezdtem valamit,azt se tudtam hirtelen mi lett velem!!Igen ez az a tabletta most néztem meg,hát inkább nem sze……….dem!! Fontos hogy mindent tudjunk a cukorbetegség tüneteiről mert ,látjátok hirtelen én se tudtam mi történik velem!!!

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Janumetet szedek egyébként a cukromra már rég nekem bevált,a DIAPRELT azért irták melléje mert a reggeli éhomim magasabb volt!!

Sára Biró answered 12 év ago

A Diaprel hypoglikémizáló szer,ami erőteljesen csökkenti a vércukrot, így  valóban hipót is okozhat. Az úgynevezett inkretinek-DPP4 gátlók (Janumet,Eucreas stb.),nem viszik hirtelen le a vércukor értéket,kimélik a hasnyálmirigy béta sejtjeit. Ezért fontos hogy életmódkezeléssel,minél későbben kerüljön bevezetésre a sulfanilurea (Diaprel,Glimepirid stb.)  Így van Zsuzsa azért írták fel,mert magas volt az éhomi vércukor értéked , de ha étkezés kimarad, vagy valaki többet mozog akkor a Diaprel leviszi a vércukrot!
Régebben volt a Glibencamid ami nagyon súlyos hypoglikémiát tudott okozni,főleg idősebb korban , ma ez már nincs forgalomban.