A diabétesz gyógyítható. És a hülyeség? Vagy nem az?

KérdésekA diabétesz gyógyítható. És a hülyeség? Vagy nem az?
Árvai István kérdezte ennyi ideje: 11 év

 http://www.tenyek-tevhitek.hu/veszelyesen-magas-etkezes-utani-vercukor-ertekek-problemaja.htm
Nem az egész cikkre írom, hogy hülyeség, de ez a kávé…

9 Válasz
Zsuzsanna Német answered 11 év ago

" Az optimális reggeli vércukorszint 3.8-4.7 mmol/lértékek között mozoghat"………Soha nem lesz ennyi legalábbis nekem,de jó cikk végig olvastam!!

jaskó answered 11 év ago

 Ezek az értékek egy egészséges ember esetében elfogdható, de egy inzulinos cukorbeteg esetében egyenesen veszélyesek és csak rettenetesen nagy erőfeszítéssel érhetőek el, de szerintem nem is szabd ilyen célokat kitűzni. Lehet, hogy van ebben a cikkben is igazság, mint minden más, gyógynövényben, sőt akár igen hasznos is lehet. Úgy emlékszem fogyókúrás csodaszerként is említik és talán alkalmazzák is. De minden vágyam az, hogy álljon már elő legalább egy ember, aki orvosi papírjaival igazoltan, vállalva az arcát és személyiségét és mondja azt, hogy én kérem évtizedek óta inzulinos cukorbeteg voltam és  ez és ez a kivonat, tea, vagy bármi más véglegesen kigyógyított a cukorbetegségemből. Én maradok az inzulinjaimnál, de kíváncsian várom agyógyult beteg jelentkezését. Más a helyzet egy túlsúlyos 2 tipusú betegnél, aki issza a zöld kávé kivonatot és mellékesen ellenőrzött fogyókúrába kezd. Aktívn el kezd mozogni, megszigorítja a diétáját, mér és tanul, tapasztal és egyszer csk jobban, sőt akár egészen jól is lesz. Ismeritek Móra Ferenc Csodakalap című művét??? A Ferkó gyerek amint feltette a csodakalapot, szinte azonnal erő fölötti teljesítményre lett képes, bátor, sőt igen erős is lett hirtelen. Ezek a tulajdonságok addig is benne voltak, csak kellett egy megerősítés. Ha egy 2 tipusú betegnél a zöldkávé jelenti a csodakalapot, biztosan hatni fog. Sajnos én, az elhalt inzulintermelő sejtjeimmel, 1. tipusú betegként, a 38 évnyi cukorbetegségemmel a hátam mögött felpróbálhatnám egy kalapszalon teljes kollekcióját,akkor is cukorbeteg maradnék és nem mennék egyről a kettőre, ha nem tűzném a kalap szalagja mellé a penjeimet.

rgyorgy answered 11 év ago

Hozzám kéretlenül is jönnek a "tények és tévhitek", de jó ideje automatikusan törlöm, mert számomra hiteltelen kiadvány.

Sára Biró answered 11 év ago

 Egy mai eset jut eszembe e kérdést olvasva:-2010-ben beállítottunk inzulinra egy beteget, napi 36 E-t adott, akkor 125 kg. volt, és a HbA1c értéke 12 % felett volt! Fokozatosan csökkent az inzulinszükséglete, kb. egy  éve egyáltalán nem ad inzulint, sőt még tablettát sem szed! Ehhez mit szóltok?
Szerintetek meggyógyult ? Mi történt, kíváncsian várom a tippeket

( majd folytatom…)

katalin answered 11 év ago

 Ha tényleg nem ad akkor vagy hülye vagy annyira lefogyott hogy ideiglenesen helyre állt a cukra.Azért irom ideiglenesen mert elöbbb utobb elöjön ujra figyelni kelll rá.

Sára Biró answered 11 év ago

 Folytatás: -jelenleg a HbA1c-je a betegnek 5.9 % , sem gyógyszert nem szed, sem  inzulint nem ad!
Nos mi a titok? Ki tudja?

Nanita answered 11 év ago

Fogyott vagy 50 kg-t, a hasnyálmirigy el tudja látni a feladatát így. Áttért csak zöldség evésre, no szénhidrát, ergo nem kell a hasnyálmirigynek erőlködnie, inzulin nélkül is elégségesen működik….

Sára Biró answered 11 év ago

Ez az Anita,:-) időben kapott inzulint és fogyott 30 kg-t az évek alatt,és most csodaszer nélkül is tabletta és inzulin nélkül 5.9% a HbA1c értéke. Nem gyakori eset,de ilyen is van 🙂

Nanita answered 11 év ago

Gratulálok mind a betegnek, mind a kezelő orvosának és nem utolsó sorban a diab nővérnek, tanácsadónak.
Én már rég letettem ilyen csodáról, de annak nagyon örülnék, ha legalább egyensúlyban lenne a cukrom akár csodaszerrel, akár csodaszer nélkül. De sajnos, az egyensúlyhoz is egyre kevesebb reményt fűzök, egyre rosszabb minden ahogy telnek az évek. 🙁