A cukormero keszuleken amit otthon hasznalunk mennyi a min es max ertek ami meg jonak szamit!!!

KérdésekA cukormero keszuleken amit otthon hasznalunk mennyi a min es max ertek ami meg jonak szamit!!!
Gizella Molnár kérdezte ennyi ideje: 10 év

ha otthon hasznalom a cukormerot, mennyi a jo ertek. pl. ha 159 neha az magas? jo lenne tudni mennyi a min es max ertek ami meg jo. Ket evig diabeteses voltam egy eve az eredmenyem alapjan nincs gond. Neha megmerem van, hogy 110 de van hogy 159 ezert erdekel milyen erteken belul jo a vercukor szint.

3 Válasz
Sára Biró answered 10 év ago

 Cukorbetegeknél étkezés előtt a 6 körüli érték a jó, étkezés után 6-8 mmol/l között.Meggyógyulni a cukorbetegségből nem lehet, max. ha valaki lefogy, megváltoztatja az életmódját átmenetileg nincs szüksége gyógyszerre.

Jozsef Pintér answered 10 év ago

Kedves Gizella! Az értékek átszámítását a következőképpen végezd el: Vagy átkapcsolod a géped mérési módját mg/dl ből mmol/l.-re és akkor megkapd a nálunk jelenleg használatos átlagértékeket, vagy a  mért értékedet elosztod 18-cal. Az általad mért értékek átszámítva: 110=6,1mmol/l, a 159=8,8mmol/l

Agnes Kovacs answered 9 év ago

A vércukormétő mutatja nem a nem jó értékeket is, hiszen ezért használjuk a vércukormérőkészüléket. A vércukomérők kalibrációtól függően 1,7 mml (nálad 30) alatti értéket már nem képesek mutatni ilyenkor a túl alacsony LOW jelzést mutatja ahogy a 35mml ( nálad 630) feletti értéket sem képes mutatni ilynekor a HIGH jelzést mutat a képernyő. A normál véruki tartomány 3,5-6,5 mml ( nálad 63 -120 ) körül van, persze nálunk cukrobetegeknél sokkal nehezebben kivitelezhető ez a szük tartomány, de nem megoldhatatlan, ezért 7-8 mml tkezés utáni vércuki is belefér, de ha épp 10mml rövid ideig attól sem kell kétségbe esni, törekedni kell h az egészséges tartományba minnél hamarabb vissza vigyük a vércukit és tartósan ott tartsuk.