A cukorbeteg keményítővel sűrítheti a főzeléket?

KérdésekA cukorbeteg keményítővel sűrítheti a főzeléket?
kezdocukor kérdezte ennyi ideje: 14 év

 Mi a jobb a liszt vagy a keményítő?

10 Válasz
Zsóka answered 14 év ago

Az étkezési keményítő jobb mint a liszt. De sűrítheted úgy is, hogy a főzelék egy részét megturmixolod, és ezzel sűríted be a főzeléket, ez sokkal diétásabb!!

Sára Biró answered 14 év ago

Az étkezési keményítő nagyon megemeli a vércukrot,ezért cukorbetegnek a keményítő fogyasztása nem javasolt! Sűríthető a a főzelék egy részének turmixolásával,vagy teljes kiőrlésű lisztel is fonom főzelék készíthető! 

Sára Biró answered 14 év ago
Krisztina Kiss answered 13 év ago

KATALIN ITT IS IRJA SÁRI , A KEMÉNYITÖT MELÖZNI KELL.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Teljeskiőrlésü liszt tökéletes a főzelékek habarásától a kiflikészitésig, mindenhez amihez liszt kell kitünő! Jah meg kell szokni de érdemes soha nem használtunk keményitőt…..Sőt a férjem ebből készitett palacsintát hát nagyon finom volt, az unokáimtól kezdve az egész kis családom ette és dicsérte:-)

Horváth Anita answered 13 év ago

Sokszor mondják nekem is a cukorbetegek,hogy ők úgy tudják,hogy a keményítő jobb,mint a liszt.Nem jobb!Szénh.tartalma a liszt szénh.tartalmával közel azonos.Vesebetegségben van jelentősége,mert a keményítő fehérjetartalma jóval alacsonyabb,mint a liszté.Ez olyan tévhit,mint,amikor azt mondja a beteg,hogy ő kenyeret nem is eszik,mert sok benne a szénhidrát,helyette zsemlét eszik,mert abban kevesebb.Persze minden relatív.

Sára Biró answered 11 év ago

Mivel sűrítitek az ételt ? Mostanában ismét többször hallom a keményítős sűrítést .  A rostok hiánya miatt egyből megdobják a vércukorszintet, ezáltal fokozzák az inzulintermelést, extra munkára serkentve a hasnyálmirigyet.

Árvai István answered 11 év ago

Nem vagyok gyakorlott háziasszony, azok lehet elképednének. Gordon Ramsay teljes szókincsét bevetette volna ha látja, de én pl. a minap a gombapaprikásomat a gomba leturmixolt tönkjével sűrítettem. Illetve… Na azt nem tudom, mit tett az étellel, én mindenesetre megfőztem, leturmixoltam, s a tejföllel együtt hozzákevertem.

Sára Biró answered 11 év ago

 No István én is sok turmixolást próbáltam, és még többfélét hallottam,de bevallom a gombával nem próbálkoztam,de nem rossz ötlet, ha egyáltalán a szárát könnyű turmixolni.Ez a gombapaprikás biztos nem emelte meg a vércukrodat ?!:-)

Árvai István answered 11 év ago

Ez volt az alaprecept: http://www.mindmegette.hu/az-evezred-gombapaprikasa.recept

Ebben nem nagyon van, ami emelhetné. A gomba súlya több volt, a tejföl viszont kevesebb. Két nagy pohár helyett, egy kis pohárnyi. Liszt nem került bele, helyette főztem meg külön a tönkjét. Szerintem simán kidobhattam volna, nem csinált vele semmit, ha jobban belegondolok.
Köretként durumlisztből készült száraztészta volt, amiből csak keveset fogyasztottam.
Ebéd előtt 5,9 volt, utána 6,1
Nézem az átlagom 7/14 napos átlagom 6,7 (37 mérés [picit eszetlenül])