A 8-as cukor az sok- e és mit kapok rá?

KérdésekA 8-as cukor az sok- e és mit kapok rá?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 11 év

a doki 8 cukrot mért nem elöször de még semit nem adot rá egyáltalán kaphatok rá gyogyszert vagy valamit mert most is szédülök

6 Válasz
Best Answer
Pityu answered 11 év ago

Fotos figyelembe venni, hogy éhgyomri vagy étkezés utáni (mennyi idővel az étkezés után) mérték a leírt eredményt, és az sem mindegy, hogy a nap melyik szakában történt a mérés. Aki mérte nyilván tudta miért mér, a döntést (beteg vagy nem beteg a pciens, milyen kezelést kapjon, stb.) is Ő fogja meghozni.

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdv.kedves Anonymus. Csak egy 8-es vércukorra nem írnak egyből gyógyszert. Egyszer szükség a cukorbetegség diagnosztizálása. Ahhoz kellene tudni,hogy csak egy alkalommal volt ez a 8-as cukor? 
Nem hinném,hogy önmagában a 8-as vércukor okozná a szédülést, de mindenképpen fontos követni,meg odafigyelni az étrendre,mozgásra.

Szőlősi Attiláné answered 11 év ago

kedves pityu ez a mérés éhgyomoral volt……. és mijen döntés alapkán mondják meg hogy az vagyok vagy nem?????????,

Szőlősi Attiláné answered 11 év ago

kedves sára nem egy alkalomar mértek ….. más ügyben vizsgálnak ugyanis a gyomrom fáj és vért vetek és igy derült ki rá egy másik napot vér cukrot mértek és azt mondta az orvos 8 as cukoral befojásolhatja hogy azért fáj a gyomrom mert a cukor rá mehet hát ez van még megyek egy mérésre most még csak tapogatoznak de én is most mi lehet az vagyok vagy sem

Sára Biró answered 11 év ago

Üdv.kedves Szöllősiné:-)
Cukorbetegségről beszélünk akkor, ha az éhgyomri vércukorérték ismételten 7,0 mmol/l vagy magasabb illetve, ha a cukorterhelés( 75 gramm glükoz szájon keresztül elfogyasztása ) után két órával mért érték 11,1 mmol/l vagy magasabb. Ha az első érték 6,1-6,9 között, illetve a második 7,8-11,1 között van, akkor cukorbetegséget megelőző állapotról van szó. 
Csaklaboratóriumi vércukor meghatározás érvényes , az otthoni vércukorméréssel diagnózist felállítani nem lehet. 
Történt vércukorterhelés, illetve volt két labor vizsgálat alkalmával  7,0 mmol/l feletti vércukor érték?

A 2-es típ.  cukorbetegség sokszor "csak más ügyben történő vizsgálat során kerül felfedezésre, nem ritkán már a szövődmény hívja fel a figyelmet a betegségre.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Kedves Szöllősiné!
Igen! Énnekem is más vizsgálat során derült ki, hogy magas a cukrom! 🙁
De így utólag már tudom, hogy ez legalább 1 éve tartott, vagy még több is. 🙁
Fájt a gyomrom, sok volt a savam, fájt, görcsölt az epém. Sokszor volt hasmenésem, minden ok nélkül! 🙁
Aztán a testemen kijöttek piros foltok, majd a lábamra sem tudtam állni. A térd ízületeim bedagadtak, nagyon fájtak. Annyira, hogy még a lakásban sem tudtam bottal járni. Volt hogy nem tudtam segítség nélkül felállni.
A térd fájásam kezdetétől eltelt 3 hónap, amikor olyan állapotba kerültem, hogy nagy segítséggel eltudtak vinni az orvoshoz. Igen ám, de emeletre kellett menni! 🙁
Nagy nehezen feltoltak, felcibáltak. Bőrgyógyászatra mentem, mert tudtam, hogy nagy a baj.
Azután küldtek el egy átfogó laborvizsgálatra, amely nem csak a cukrot mutatta ki, hanem a gyomorfekélyt, meg sok más dolgot is. 🙁

Az én éhgyomri cukrom 16 volt!!!! 🙁
Azt mondta a doktornő, hogy az egyik betegség szülte a másikat! 🙁

A körzeti orvoshoz nem tudtam elmenni, nem tudott senki sem elvinni, így csak jó egy hónap múlva kerültem hozzá. Taxira nem volt pénzem!! :-(… mivel munkanélküli vagyok.
Igaz a bőrgyógyászaton még vártak más eredményre is. Ő mondta, hogy először a cukrot kell kezelni, utána majd meglátjuk mi lesz a bőrproblémával.