A 8-as cukor az sok- e és mit kapok rá?

KérdésekA 8-as cukor az sok- e és mit kapok rá?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 9 év

a doki 8 cukrot mért nem elöször de még semit nem adot rá egyáltalán kaphatok rá gyogyszert vagy valamit mert most is szédülök

6 Válasz
Best Answer
Pityu answered 9 év ago

Fotos figyelembe venni, hogy éhgyomri vagy étkezés utáni (mennyi idővel az étkezés után) mérték a leírt eredményt, és az sem mindegy, hogy a nap melyik szakában történt a mérés. Aki mérte nyilván tudta miért mér, a döntést (beteg vagy nem beteg a pciens, milyen kezelést kapjon, stb.) is Ő fogja meghozni.

Sára Biró answered 9 év ago

 Üdv.kedves Anonymus. Csak egy 8-es vércukorra nem írnak egyből gyógyszert. Egyszer szükség a cukorbetegség diagnosztizálása. Ahhoz kellene tudni,hogy csak egy alkalommal volt ez a 8-as cukor? 
Nem hinném,hogy önmagában a 8-as vércukor okozná a szédülést, de mindenképpen fontos követni,meg odafigyelni az étrendre,mozgásra.

Szőlősi Attiláné answered 9 év ago

kedves pityu ez a mérés éhgyomoral volt……. és mijen döntés alapkán mondják meg hogy az vagyok vagy nem?????????,

Szőlősi Attiláné answered 9 év ago

kedves sára nem egy alkalomar mértek ….. más ügyben vizsgálnak ugyanis a gyomrom fáj és vért vetek és igy derült ki rá egy másik napot vér cukrot mértek és azt mondta az orvos 8 as cukoral befojásolhatja hogy azért fáj a gyomrom mert a cukor rá mehet hát ez van még megyek egy mérésre most még csak tapogatoznak de én is most mi lehet az vagyok vagy sem

Sára Biró answered 9 év ago

Üdv.kedves Szöllősiné:-)
Cukorbetegségről beszélünk akkor, ha az éhgyomri vércukorérték ismételten 7,0 mmol/l vagy magasabb illetve, ha a cukorterhelés( 75 gramm glükoz szájon keresztül elfogyasztása ) után két órával mért érték 11,1 mmol/l vagy magasabb. Ha az első érték 6,1-6,9 között, illetve a második 7,8-11,1 között van, akkor cukorbetegséget megelőző állapotról van szó. 
Csaklaboratóriumi vércukor meghatározás érvényes , az otthoni vércukorméréssel diagnózist felállítani nem lehet. 
Történt vércukorterhelés, illetve volt két labor vizsgálat alkalmával  7,0 mmol/l feletti vércukor érték?

A 2-es típ.  cukorbetegség sokszor "csak más ügyben történő vizsgálat során kerül felfedezésre, nem ritkán már a szövődmény hívja fel a figyelmet a betegségre.

Halász Gabriella answered 9 év ago

Kedves Szöllősiné!
Igen! Énnekem is más vizsgálat során derült ki, hogy magas a cukrom! 🙁
De így utólag már tudom, hogy ez legalább 1 éve tartott, vagy még több is. 🙁
Fájt a gyomrom, sok volt a savam, fájt, görcsölt az epém. Sokszor volt hasmenésem, minden ok nélkül! 🙁
Aztán a testemen kijöttek piros foltok, majd a lábamra sem tudtam állni. A térd ízületeim bedagadtak, nagyon fájtak. Annyira, hogy még a lakásban sem tudtam bottal járni. Volt hogy nem tudtam segítség nélkül felállni.
A térd fájásam kezdetétől eltelt 3 hónap, amikor olyan állapotba kerültem, hogy nagy segítséggel eltudtak vinni az orvoshoz. Igen ám, de emeletre kellett menni! 🙁
Nagy nehezen feltoltak, felcibáltak. Bőrgyógyászatra mentem, mert tudtam, hogy nagy a baj.
Azután küldtek el egy átfogó laborvizsgálatra, amely nem csak a cukrot mutatta ki, hanem a gyomorfekélyt, meg sok más dolgot is. 🙁

Az én éhgyomri cukrom 16 volt!!!! 🙁
Azt mondta a doktornő, hogy az egyik betegség szülte a másikat! 🙁

A körzeti orvoshoz nem tudtam elmenni, nem tudott senki sem elvinni, így csak jó egy hónap múlva kerültem hozzá. Taxira nem volt pénzem!! :-(… mivel munkanélküli vagyok.
Igaz a bőrgyógyászaton még vártak más eredményre is. Ő mondta, hogy először a cukrot kell kezelni, utána majd meglátjuk mi lesz a bőrproblémával.