A 4 vércsoport szerinti diétának van-e hatása a vércukorra ?

KérdésekA 4 vércsoport szerinti diétának van-e hatása a vércukorra ?
Tri-Ton kérdezte ennyi ideje: 13 év

Táplálkozás tudománnyal foglalkozó szakemberek megállapították, hogy az embereknek saját vércsoportját ismerve kellene táplálkozni. Ugyanaz a táplálék pld. az ,,A,,-nál csak pozitív, míg a ,,B,,-nél negatív hatást is vált ki annak ellenére, hogy mindketten úgy gondolják ,, egészségesen étkezem,,. Gondolom ennek ránk nézve nagy a jelentősége, de az is lehet, hogy a mi szempontunkból ez semleges. Ki tudja a választ ?

6 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Én a vércsoport szerinti diétával nem foglalkoztam részletesen,de a dietetikus Anita a későbbiekben fog válaszolni a kérdésedre!

Tri-Ton answered 13 év ago

Valójában különösebben nem izgat a kérdés, de mint érdekesség és valós dolog gondolom megér pár mondatot. Hisz ha valakinek a részleteken is múlik valamilyen lényeges dolog, nem árt ha tud róla. Többször írtam már, amit csak megerősíteni tudok. Ha jól érzem magam, akkor minden rendben, ha nem akkor keressük meg az okát !

Sára Biró answered 13 év ago

 Sajnos sokszor nem találjuk meg az okot,vagy ha tudjuk akkor is úgy teszünk mintha nem tudnánk! ilyennel naponta találkozom! Én az összességében a mediterrán diétát,a magas glikémiás indexű étrendet tartom a legjobbnak! Én ebben hiszek,és ennek van is valós alapja! Annyi fogyókúrás tipp van ,közülük sok nagyon egészségtelen! A vércsoport szerinti diétának is van némi alapja!

Tri-Ton answered 13 év ago

Bár én lelkileg és életvitelben is közel állok a távolkeleti népekhez, azért érdekelne a mediterrán életvitel is. Tanulni sohasem késő, az eddigi rosszat beismerni viszont szerintem dicsőség. Legalábbis elismerést érdemel.Ettől függetlenül a mi ,,úri,, betegségünk japánban és kínában elég ritka. Sajnálom, hogy nem tudtam a kultúrájukat egészben átvenni, hisz ha sikerült volna, most nem lennék itt. Sokmindenben előttünk járnak, az egészség megőrzését tanulhatnánk Tőlük !!!

Vitaminbiblia answered 13 év ago

A vércsoport diéta nagyon jó dolog! de sajnos amit szeretünk nem ehetjük és fordítva is igaz, viszont már vannak vércsoportnak megfelelően kifejlesztett multivitaminok, nagyon barátságos áron,                            A vércsoportoknak megfelelő, komplex táplálékkiegészítők

Dr. Peter J. D’Adamo amerikai orvos munkássága nyomán szédületes sebességgel terjedt el a világban a vércsoportoknak megfelelő táplálkozás. Az elméletről, majd a rá épülő gyakorlatról D’ Adamo doktor nagy sikert aratott – magyar kiadásban „Az AB0 terv” címmel megjelent – könyvében is olvashattunk. Alappillérül az a hipotézis szolgált, hogy mivel őseinknél a négy fő vércsoport kialakulásában jelentős szerepet játszott a táplálkozás, nem zárható ki, hogy az egyes vércsoportokhoz fejlődéstanilag tartozó táplálkozás, nagymértékű eltérés egészségkárosodáshoz vezet.
Ebből az elméletből kiindulva dr. D’ Adamo és munkatársai élelmiszerek százait vizsgálták, vajon mennyire összeférhetők a különböző vércsoportú vörösvértestekkel, feltevésük beigazolódni látszott. Bizonyos élelmiszerek kivonatai az egyes vércsoportok vörösvértestjeit kicsapták – tudományos kifejezéssel élve, agglutinálták –, s ezért a jelenségért a növényi és állati eredetű élelmiszerek egy részében található úgynevezett lektinek tehetők felelőssé. Ezek a különleges „ragasztóanyagok” a vörösvértestek felületén találhatóak, a vércsoportot meghatározó, speciális cukoralkotókhoz kötődnek és szinte összeragasztják a vörösvértesteket, elindítva ezzel a szervezet állapotának romlását. Mivel ezek a cukoralkotók nemcsak a vérben, hanem más szövetféleségekben is megtalálhatóak, az adott vércsoportnak nem megfelelő táplálék a szerveket közvetlenül is károsíthatja.
D’Adamo doktor és munkatársai nemcsak azt határozták meg, milyen élelmiszereket nem ajánlatos fogyasztaniuk az egyes vércsoportokhoz tartozó embereknek, hanem azt is, hogy az adott vércsoportnak megfelelő táplálkozás esetén milyen lesz a vitamin- és az ásványianyag-ellátottsága, illetve mely táplálékkiegészítő anyagok, gyógynövények segíthetik a még jobb egészségi állapot elérését.
Ezen kutatások eredményeit felhasználva fejlesztette ki a CaliVita International cég az Európában ma is a legkorszerűbbnek tekinthető vércsoport specifikus multivitamin és gyógynövény összetevőkből álló készítményét.                                                                                                                                               
http://vitaminbiblia.com/vital_0.html

Ezek a készítmények, amellett, hogy mint minden más multivitamin tartalmazzák a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, azok mennyiségénél figyelembe veszi az egyes vércsoport igényeit is, sőt mindezek mellett tartalmazza azokat a gyógynövényeket, amelyek az adott vércsoportban leggyakrabban előforduló betegségek megelőzését segítik. Mindezek miatt a vércsoport specifikus étrend-kiegészítők fogyasztása a hagyományos étrend, illetve a vércsoport-specifikus táplálkozás betartása mellett egyaránt hasznos és kívánatos.