A 4 körüli vércukor érték mennyire alacsony?

KérdésekA 4 körüli vércukor érték mennyire alacsony?
Gicat_ kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sziasztok!

1 hónapja kezdtem el szedni a Meforal 500-at, reggel és este, mellette próbálok szénhidrát diétát tartani, talán egész jól is megy. Reggel olyan 8 körül veszem be, este pedig olyan 5-6 körül. Többször mérem a cukrom napközben illetve este lefekvés előtt is és mindig 4-5 között van, este gyakran mérem a 4,2 értéket.

Mennyire számít ez alacsonynak, vagy ez még teljesen normális érték? Lefekvés előtt érdemes lenne még valamit ennem?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Kati

2 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Üdvözlünk kedves Gica! A Meforal nem hypoglikémizáló gyógyszer, ( csökkenti az inzulin rezistentiát segíti a cukor beépülését a sejtekbe, azon kívül gátolja a máj cukor kibocsájtását) Mindenképpen javasolt a napi
4-5 x étkezés, vagyis 3 fő és két közti étkezés. Ha fogyni szeretnél akkor késő este nem szabad enni. A 4,2-es vércukor még belefér ( inzulin kezelésnél ennyivel nem szabad lefeküdni!).
Mit értesz a szénhidrát diétán? Fontos figyelni a szénhidrátra és a kalóriára is. Úgy optimális ha CH 50-55%, Fehérje 15-20, zsír 30 %.

Pityu answered 12 év ago

Kedevs Kati! Cak egy tanács, ha nem mondták volna: reggel reggeli után, míg este vacsora után célszerű a Meforált bevenni. És még valami: ha a napi Ch 180 gr. akkor a cél, hogy:  reggeli 30 gr. tízórai 15-20 gr. ebéd: 60-65 gr. uzsonna 25 gr. vacsora 45 gr. CH-át tartalmazzon. Az elfogyasztott értékeket pedig célszerű számolni, számontartani, és akkor láthatod a napi érték alakulását is.