2012.05.01-után gyártott Optimun és Personál tesztcsíkokról mi a véleményetek?

Kérdések2012.05.01-után gyártott Optimun és Personál tesztcsíkokról mi a véleményetek?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Most találtam ezt a fórumot, még új levelező vagyok, deproblémám már van, mégpedig a következő.Milyenek a tapasztalataitok a jelzett idő után gyártott,/bekarikázott P/jelzésű Optimum, és Personál tesztcsíkok által mérteredményekről?A 77 Elektronika leírása szerint 10-11 % -al magasabbkijelzett értékeket is mérhetünk a korábbiakhoz képest. Nálam nemrég voltinzulin csere, és azzal is még gondjaim vannak.Az utoljára mért hba1c 5,2 volt, nagyjából ez a megszokottérték. Most viszont 8-9-10 mmol/l értékeket is mérek. Pedig a tízórait ésuzsonnát nem merem megenni.Vélemények a tesztcsíkról?  

10 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

 Üdvözlünk az oldalon kedves  György!  Valóban magasabb vércukor értéket mérnek május 1 után a tesztcsíkok,mert plazma kalibráltak lettek. Analóg inzulinra váltottak? 
Vannak itt az oldalon akik ilyen csíkkal mérnek,majd biztosan írnak. 

Nanita answered 12 év ago

Szerintem az ennyivel mért magasabb ért inkább lehet a fronttól vagy az inzulin váltástól. Milyen inzulint kaptál eddig és most mit kapsz, ha szabad kíváncsiskodnom? Én eddig a D-Cont partner készülékhez az Optimumot használtam. Nagy eltérést nem tapasztaltam a Plazmás stixre való váltás után. Igazából a 11%-al többlet mérés a magasabb értéknél jelentős. Azaz, ha eddig a sima optimummal mértél 9 körül, akkor most 1-el többet fogsz, azaz 10 körüli lesz.

Nanita answered 12 év ago

Ha van még esetleg pár db régi csíkod, akkor párhuzamosan mérjél egy-két napig a kettővel uazzal a géppel, így könnyebben ki tudod számolni, hogy melyik mért értéknél kell majd most az újnál korrigálnod.

rgyorgy answered 12 év ago

KedvesSára!Köszönömaz üdvözleted. Humán inzulinos vagyok, Humulin R-ről lettem átállítva Actrapidpenfillre. Két-három hétig nagyon jók voltak az értékeim, aztán mindenfelborult.

Sára Biró answered 12 év ago

 Mikor borult fel? Hogyan méred a vértcukrokat.Jav mérés étkezés előtt és étkezés után 1,5 órával, valamint jó lenne mérni lefekvéskor és éjjel 2-3 óra között is. Kivárod az inzulin beadás után a 30 percet?

Reggel időben beadod az inzulint? Ki kell szűrni,hogy mi okozza a vércukor emelkedést!

rgyorgy answered 12 év ago

KedvesNanita!Akiváltott három doboz testcsíkból csak az első volt P jelzésű. Az estebontottam új dobozt, ami még korábbi kiadás, így lesz összehasonlításilehetőség. Egy alkalommal összehasonlítottam a két csíkot, a különbség 0,1mmol/l volt. Humulinról actrapidra váltottam a nappalit, az éjszakai maradt ahumulin N.Úgytűnik, visszaállok a régi megszokott értékekre, de hogy mitől van? Rejtély,vagyis rendesen csökkent a hőmérséklet, újból itthon sütött kenyeret eszünkteljes kiörlésű lisztből. Reggeli inzulint pedig az orvos javasolta 9 Ehelyett, már tizedik napja 13 E adok.Azértjó, hogy itt lehet tanácsot kérni.

rgyorgy answered 12 év ago

KedvesSára,„Mikorborult fel?”Inzulincsere után úgy két héttel borult fel. Mindig mindent pontosan betartok. Étkezési idő, reggel 8 óra, ebéd12:30, Vacsora17:30, Pótvacsi 21 óra. Inzulint evés előtt szoktam beadni. Vc-tmérni, most, hogy jobban oda kell figyelni, hatszor mérek. Éjszakai Vc-al nemszokott gond lenni, most megmértem: Este 9-kor 6,4 volt éjjel 2-kor 5,7, reggel8-kor 5,3. Étkezés előtt 5-10 perccel korábban szoktam beadni az inzulint.

Sára Biró answered 12 év ago

 Ezzel az inzulinnal reggel 30 percet, napközben is 15-20 percet várni kell,hogy hasznosuljon a szervezetben,ha véletlen magas az étkezés előtti vércukor akkor 40 percet is lehet várni.Amúgy a fent leírt értékek ideálisak. Még egy megjegyzés,hogy a reggeli elég későn van,humán inzulin mellett legalább 7 órakor kellene reggelizni. Másképp mondta a kezelő orvos?

rgyorgy answered 12 év ago

Diab gondozóba évente egy alkalommal megyek, kevés idő jutegy betegre. Azért adom reggel nyolckor az inzulint, mert jó alvók vagyunk, ígyszoktuk kezdeni a napot. Amiket írtál a beadási időkről számomra újdonság, denagyon hasznos.Egyébkéntnagyon jó, használható ez a webhely. Sok hasznos infót olvastam már itt.Gratulálok!

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves György !  Köszönöm és nagyon örülök,hogy hasznosnak találod az oldalt.:-)))
Sajnos nálunk is elég kevés idő jut egy-egy betegre azért is próbálkoztam az oldallal és közösen Veletek  szerkesztgetjük. Továbbra is  kérlek  ha Titeket bármilyen jó vagy rossz tapasztalatotok van osszátok meg  a kevan:-)