2011.évi szakmai ajánlás a diabétesz gondozására az érintett betegeknek és a szakrendelőknek ?

Kérdések2011.évi szakmai ajánlás a diabétesz gondozására az érintett betegeknek és a szakrendelőknek ?
Agnes Kovacs kérdezte ennyi ideje: 9 év

Épp most kaptam egy hírlevelet ami erre az ajánlásra hivatkozott….. 2-es típusúaknál has és kar térfogat mérés történik diabetológián ??? és most már ajánlják a kezelésben számukra az étkezési naplót  …….korábban 30 éve 1-es típusúaknak is kellett szigorúan vezetni mikor-mennyit ettem óra percre pontosan és ehhez késöbb amikor már feltalálták  vércukormérőket a vércukorétékeket is percre pontosan rögzíteni, de aztán nem lóvagoltak tovább ezen,  most a 2-es típusúaknál szakmailag javasolják, egyébként tényleg sokat segít a helyes étkezési rend kialakitásában és a diabétesz helyes kezelésében, így tanulhatóak meg az egyéni összefüggések. Amit ránézésre az orvos sem tudhat, ha ezt nem vezetjik.. Kockázat felmérés végzés ez mit takarhat ???  Forrás: http://www.kozlonyok.hu/kozlonyok/Kozlonyok/6/PDF/2011/2.pdf

2 Válasz
Agnes Kovacs answered 9 év ago

erről mit gondoltok ??? Nálam nem vált a GI, egy tök összezavaró számozás ami nem jelőli valósan és hasznosan adott étel vércukoremeleő hatását, vannak benne elég furcsa besorolásban ételek, amik inzulinigénye extrém magas mégis alacsony GI-be sorolta valaki aki nem értett hozzá, végre egy hasznos tanács ehhez szakemberektől, sok vitám volt a diabos fórumon erről h nem segítség a GI egy cukorbeteg vagy anyagcsere zavarban küzső személynek    "Az alacsony glikémiás indexű (GI) ételek étrendi hatása kedvező, de értéke számos egyéb tényezőtől függ , ezért napjaink betegoktatásában kapjon a korábbinál kisebb hangsúlyt.  Értéke gyakran fordított arányban áll, az ételek energiatartalmával."

Agnes Kovacs answered 9 év ago

személyszerint én azt sem tapasztalom, hogy zsírok vagy fehérjék csökkentenék a vércukrot, sőőőőt kifejezetten magas inzukinigényt mutat a fehérje és jóval hosszab ideig mint a szénhidrátok, pedig nincsinzulinrezisztenciám a beadott inzulinra rendkivül jól és gyorsan reagál a szervezetem mégis a fehérje több inzulint igényel nálam mint a szénhidrátok.