23
2020 jan.

Kérdés

Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.
9 éve 319 pont
18289 megtekintés

Milyen tünetei vannak a 2-es típusú cukorbetegségnek?

Témakörök diabetes elhízás cukorbetegség cukorbetegség figyelmeztető jelei
+1
2
-1

Válaszok

9 éve 18649 pont
  •  szájszáradás
  • fokozott szomjúságérzés
  • a vizelet mennyiségének a megnövekedése
  • fokozott éhségérzés
  • indokolatlan fogyás
  • levertség ,fáradtság érzése
  • bőrtünetek megjelenése- gennyes bőrfertőzéseka hajlatokban gombás bőrelváltozása nemi szervek viszketése,gombás elváltozása
  • elhúzódó sebgyógyulás
  • húgyúti fertőzések
  • epehólyag gyulladás
e tünetek megjelenésekor már 5-10 éve fennállhat a diabétesz!
 Sokszor már valamilyen szövődmény kialakulása hívhatja fel a figyelmet a cukorbetegségre.pl. jogosítvány hosszabbításakor a szemészeti vizsgálat.
+1
1
-1
9 éve 1130 pont
 homalyos látás,sebek lassu gyogyulasa,gyakran jelentkezö fertözések,a bör elváltozasai,gyakran jelentkezö szomjusak és vizelés,fáradsag érzett,szájszáradás ...!!
+1
1
-1
9 éve 229 pont
A cukorbetegséget amikor felfedezik gyakran az indokolatlan fogyás hívja fel a figyelmet,ilyen kor már tartósan magas vércukorértékek vannak,amiről nem tudunk!
+1
0
-1
9 éve 495 pont
 Amikor már tünetek vannak a 2-es típusú cukorbetegségben már évekkel azelőtt elkedzdődik az emelkedett vércukor csak nem tudunk róla. Ezért fontos,hogy a cukorbetegséget mielőbb felfedezzék,és ez csak rendszeres szűréssel lehet felfedezni.
+1
0
-1
9 éve 649 pont
 Nagyon fontos,hogy ne várjuk meg amig a cukorbetegség tünetei kialakulnak.Ha valakinek magas a vérnyomás,vagy netán elhízott érdemes labor vizsgálatot végeztetni! Nem szabad megvárni ameddig kialakulnak a cukorbetegség tünetei,mert már a kis vércukor emelkedés is elősegíti a szövődmények kialakulását.
+1
0
-1
9 éve 312 pont
 A cukorbetegeknél,ha magas a vércukor gyakran van viszkető érzés a nemiszerv körül.Ezért,ha valakinek olyan panasza van érdemes vércukrot nézetni. Valamint cukorbetegség esetén gyakori panasz a szőrtüsző gyulladás,mely nehezen gyógyul! Minden tünetre érdemes  odafigyelni,mert a cukorbetegség alattomos betegség gyakran már csak a szövődmények hívják fel a figyelmet a betegségre! Ha a családban cukorbeteg van és netán a családtagnak túlsúlya van mindenképpen  legalább évente vércukrot kell nézetni !
+1
0
-1
9 éve 313 pont
 Fontos az odafigyelés annak akinek a családjában cukorbeteg van,mert a tünetek későre jelentkeznek. Nagyon jellegzetes tünet például,hogy cukorbetegségben gyakoriak a gombás bőrelváltozások! Gyakran a levertség vagy a rossz hangulat a kezdő tünete. A cukorbetegség változó tünetekkel kezdődik,sokszor amikor tünet van már nagy a baj!
+1
0
-1
9 éve 555 pont
 A bőrön gyakran jelentkeznek sebek,elgennyedések a magas cukor miatt. nem is gondolnánk kezdetben,hogy cukorbetegségünk van.A cukorbetegségnek amikor a tünetei kialakulnak már sokszor a szemben elváltozás van.Ezért is lenne fontos minél több szűrővizsgálat!
+1
0
-1
9 éve 233 pont
 A tartósan magas cukor miatt hirtelen fogyás alakulhat ki,akár több kg is,emellett gyakran kell vizelni és napi 5-6 liter folyadék fogyasztás mellet is száraznak érzi az ember a száját. Sajnos a cukorbetegség tünetei amikor megjelennek,már korábban jelen van a betegség!
+1
0
-1
9 éve 352 pont
  A cukorbetegség kezdődhet nagyfokú fáradékonysággal és rossz hangulattal is,csak nem gondolunk
arra ,hogy cukorbetegség okozhatja. Az ember lefogy aztán jönnek a többi tünetek is szájszáradás,gyakori vizelés,sok folyadék fogyasztás!
+1
0
-1

Válaszolnál a kérdésre?


Jelenetkezz be oldalunkra egyszerűen és gyorsan!

Keresés

Témakörök

  diabetes x 952   cukorbetegség x 531   diéta x 390   inzulin kezelés x 192   egészséges életmód x 142   magasvérnyomás betegség x 110   elhízás x 109   cukorbeteg diéta x 95   diabétesz x 94   vércukor x 88   egészséges táplálkozás x 85   inzulinkezelés x 78   diabéteszes láb x 67   neuropathia x 65   életmód x 56   metabolikus szindroma x 54   mozgás x 52   rostok szerepe x 49   depresszió x 47   terhességi cukorbetegség x 41  
További témakörök