23
2020 febr.

Kérdés

Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.
4 éve 18649 pont
1975 megtekintés

Emberi kapcsolatok,közösségek szerepe a mindennapokban.

Témakörök közösség szerepe diabetes iskola
Cukorbetegként jártok-e valamilyen közösségbe?
Van-e tapasztalatok abban, hogy mennyire segíthet egy cukorbeteg társ, vagy szakember a mindennapokban.Szeretnétek-e járni?
Kíváncsi vagyok a véleményekre!?
Az elmúlt év folyamán Kapuváron egy rendszeres csoportos oktatásra volt lehetőség Eü.pályázat kapcsán, A Diabetes iskolába sokan jártatok. Kíváncsi vagyok, hogyan segített a mindennapokban,illetve hasznosnak látnátok-e a folytatását?!
(Természetesen nekem is van véleményem,tapasztalatom,de most a tietekre lennék kíváncsi!)
+1
0
-1

Válaszok

4 éve 0 pont
 Most nem járok, de tavaly oszlopos tagja voltam annak a közösségnek! Úgy kerültem oda, hogy Sárika mondta van ilyenre lehetőség! Gondoltam, mivel akkor derült ki a cukorbetegségem, magammal tolnák ki ha nem vennék részt rajta! Mivel friss beteg voltam, teli gatyával,☺ azt se tudtam mit ehetek és mennyit. Szóval rendszeresen eljártam ebbe a közösségbe és nagyon sokat tanultam! Nem csak Sárikától, hanem egymástól is! Recepteket, mit,hogyan készítsünk,hogy egészségesebb legyen. 2 éve augusztusban 85 kilo voltam. Orvoshoz azért mentrm mert kb 8 hónap alatt lefogytam 54 kilora! Így derült ki a cukorbetegségem! Aztán ezeken a kedd délutáni kötetlen beszélgetéseken füleltem rendesen és megpróbáltam a magam módján hasznosítani a tanultakat. Pont ma kaptam meg a legutóbbi vérvétel eredményét és a szakember szerint viszonylag elfogadhatóak az eredményeim, amit nagyrészt az ott hallott táplálkozási és életmódi tanácsoknak köszönhetek! Ja és már 74 kilo vagyok és roppant jól érzem magam a bőrömben! Föleg a tavalyihoz képest! Ja és még ide tartozik, hogy a Doktornő tanácsára 10 hónapja nem szedem a gyógyszerem (meforal) csak életmóddal és a táplálkozással próbálom kordában tartani a testem! A kezdeti cukrom 21,46 volt, fél évig szedtem a gyógyszert! Mióta elhagytam, nem ment 10 fölé sose! Ja és szinte mindent eszek, csak figyelek a mennyiségre is! Ez nem így lenne, ha nem jártam volna ebbe a közösségbe! Szóval ha lenne lehetőség én mindenképp elmennék! Söt! Csak javasolni tudnám minden betegtársamnak! KÖSZÖNÖM SÁRIKA! És várom az esetleges újabb lehetőséget!!
+1
0
-1
1

Válaszolnál a kérdésre?


Jelenetkezz be oldalunkra egyszerűen és gyorsan!

Keresés

Témakörök

  diabetes x 952   cukorbetegség x 531   diéta x 390   inzulin kezelés x 192   egészséges életmód x 142   magasvérnyomás betegség x 110   elhízás x 109   cukorbeteg diéta x 95   diabétesz x 94   vércukor x 88   egészséges táplálkozás x 85   inzulinkezelés x 78   diabéteszes láb x 67   neuropathia x 65   életmód x 56   metabolikus szindroma x 54   mozgás x 52   rostok szerepe x 49   depresszió x 47   terhességi cukorbetegség x 41  
További témakörök