16
2019 okt.

Kérdés

Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.
6 éve 241 pont
752 megtekintés

Éttermek, ételszállítók, közétkeztetés kszolgálnak minket?

Témakörök étkezési lehetőségek
Én nagyon nehezen találok egészséges ételeket, amelyet megehetnék.
Minap egy vidéki étteremben ebédeltem. Alaposan áttanulmányoztam az étlapot, s semmit nem találtam olyant, amit nyugodtan megehetnék. Még a salátákat is mind cukros lével öntötték le. Alapértelmezetten ez nem lenne baj, de azt a kérésemet sem tudták teljesíteni, ha van zöldségük, dobják nekem össze nyersen, akár felárral is.
+1
1
-1

Válaszok

6 éve 241 pont
Egy ideje a budapesti egeszsegkonyha.hu oldalról rendelünk ebédet. Úgy hirdeti magát a cég, mint amelyik az egészséges táplálkozás szolgálója. Kétségtelen, sok olyan étel szerepel a kínálatukban, amely legalábbis az ilyen jellegű trendeknek megfelel. Pl. reform ételek, hozzáadott cukor nélkül készülő édességek, csökkentett szénhidráttartalmú ételek, szétválasztó diéta. Mégis küzdök rendesen akkor, amikor választok. Ma nagyon mellényúltam, de azért találok olyan ételeket, amelyek nem, vagy alig emelték meg a cukromat. Dicséretesnek tartom, hogy kivétel nélkül minden ételnél feltüntetik annak szénhidráttartalmát, le lehet szűrni cukrot, szóját stb. tartalmazó ételeket. A csomagoláson pedig a pontos összetétel megtalálható.
+1
1
-1
6 éve 18649 pont
 István megnéztem az említett oldalt, egész változatos az étlap és a CH is fel van tüntetve :-) Nem tudom mennyi ideje rendeled onnan az ételt ? A fiam sokáig az E-food-ról rendelte( kb egy hónapig),de utána nagyon megunta. Hogy vagy megelégedve az ízesítéssel?Nálunk azért van néhány étterem ahol a salátát kihozzák öntet nélkül,ha úgy kéred.
A  salátabárban viszont benne van a répacukor :-((((
+1
0
-1
6 éve 241 pont
Kb. a 20. hét óta. Ha a teljes választékból lehet variálni, hónapokig meg lehet úszni az ismétlődést, szerintem. De még így, hogy nagyon leszűröm, még így sem ettem kétszer ugyanazt a 14 hét alatt.
Pedig nálam a baromfi, belsőség, puhatestűek is kiesnek. Írják, hogy a szűrű még nem tökéletes. A baromfira nem veszi ki a pulykát, a szójára pedig a tofut. Ízre, mennyiségre megfelelő az étel.
A környékünkön működő ételszállítók közül az egyetlen, amelyiknél ennyi idő alatt nem kellett ételt visszaküldenem. Másnál volt, hogy a brassói paprikás volt, és csirkecsont volt benne, a tiramisu zöld, a húsleves víztiszta.
+1
0
-1
6 éve 18649 pont
 Többieknek mi a tapasztalata az éttermekkel, bisztrókkal, salátabárokkal kapcsolatosan ?
+1
0
-1
1

Válaszolnál a kérdésre?


Jelenetkezz be oldalunkra egyszerűen és gyorsan!

Keresés

Témakörök

  diabetes x 952   cukorbetegség x 531   diéta x 390   inzulin kezelés x 192   egészséges életmód x 142   magasvérnyomás betegség x 110   elhízás x 109   cukorbeteg diéta x 95   diabétesz x 94   vércukor x 88   egészséges táplálkozás x 85   inzulinkezelés x 78   diabéteszes láb x 67   neuropathia x 65   életmód x 56   metabolikus szindroma x 54   mozgás x 52   rostok szerepe x 49   depresszió x 47   terhességi cukorbetegség x 41  
További témakörök