24
2020 febr.

Kérdés

Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.
7 éve 18649 pont
1597 megtekintés

Miért nincs hypos készlet a táskában?

Témakörök cukorbetegség inzulin kezelés és a hypoglikémia hypós csomag
 Árulja már el nekem valaki,hogy mi lehet az oka hogy egy inzulinos cukorbeteg nem viszi magával a hypo elhárításához szükséges kellékeket?
Hihetetlen már két alkalommal volt ugyanazon beteg rosszul a rendelőben és egyszer sem volt nála semmi! És hölgy még táska is van vele!!!
Amúgy ma két beteg is rosszul volt a rendelőben egyiknek odaadtam az almám, a másiknak már csak a szőlőcukrom maradt. Aki az almát kapta,annál a betegnél legalább kockacukor volt,de víz már nem. Mindkét betegnek többször elmondtam,hogy mi legyen mindig a táskában! Sokszor rákérdezek mi van a táskában és elismételem,de hiába...
Marika, Kati, Jaskó és Mindannyian Nálatok hogy mondják el? Mit nem csinálok jól??
+1
1
-1

Válaszok

7 éve 4581 pont
Nekem soha senki nem mondta, hogy mi legyen nálam. Ettől függetlenül táska nélkül soha nem indulok el hosszabb távra sehová. Egy doboz szöllőcukor, Egy szendvics, zsömle, vagy kifli mindig van velem. Ráadásnak ott a Hypo-kitt készletem. Erről minden ismerősöm, családtagom és barátom tudja mire való és hogyan kell kezelni. már használtam 3 alkalommal, igaz utoljára kb 10 évvel ezelőtt. Nagyon hatásos és tényleg gyorsan segít, de utána kajálni kell valamilyen CH tartalmú ételt. Erre van a zsömle, vagy a kifli. Amikor vezetek, vagy tényleg hosszabb útra indulok egyedül még a nyakamban van egy katonai "dögcédula", amin rajta van a nevem, címem a cukorbetegségem és az inzulin fajtáim elnevezése. Tudom kicsit túlbiztosítom magam, de már megjártam párszor és borzasztóan útálok kiszolgáltatott helyzetbe kerülni. Egyik álmom, hogy úgy indulhassak útra, hogy nem lóg rajtam egy táska, de már tényleg csak álom.
+1
1
-1
7 éve 2253 pont
Anyunál is van mindig víz, szőlőcukor,  keksz.Ö soha ezek nélkül nem indul el.   De ismerösömnél soha semmi nincs. Minek alapon. Még inzulint sem viszi magával. Ami igazán fontos.
+1
1
-1
7 éve 1868 pont
Sári szerintem ez nem elmondás kérdése és nem töled függ ez egyszerüen nemtörödömség.Hidd el már én is látom sokan egyáltalán nem veszik komolyan ezeket a dolgokat.
+1
1
-1
7 éve 412 pont
Hát bizony ez nem tőled függ SÁRIKA ha nem a beteg trehánysága és a nem törődömség. Én hétfőn voltam a cukorgondozóban  és ott is egy hölgy rosszul lett és adtam neki kekszet meg üdítőt. Nagyon meglettem dicsérve mert aHaemoglobin  6,3 a cukrom 4,9 volt
+1
1
-1
7 éve 18649 pont
 Icuka gratulálok a jó HgbAlC értékedhez, megérdemelted a dicséretet. 
+1
0
-1
7 éve 2387 pont
Icuka elárulod, hogy ezt hogy csináltad/csinálod? :-)  Én akárhogy próbálom 7 alá nem megy az átlag.
Mitől függ az,hogy valakinek ilyen szép és mitől az, hogy pl. bármit megteszek érte és mégsem sikerül ilyenre? :-(

+1
0
-1
7 éve 412 pont
Szia Nanita  hogy őszinte legyek pontosan én sem tudom. Én úgy gondolom hogy híztam 6kg és most fogyni szeretnék és most sokat kerékpározok és diétázom. Bár a legutóbbi  is 6,8 volt meg nagyon betartom az orvosi utasitásokat.
+1
0
-1
4 éve 127 pont
Sárika kérdése jogos,  hisz egy cukorbetegnél inzulin és a vércuki zuhanást kompenzálására használt készítmény kéne hogy legyen, de ami elfogyhat az gyakran el is szokott fogyni........ ráadásul inzulinosoknál sokkal gyakoribbak a váratlan hípozások ezért a vésztartalék édesség készlet sokkal hamarabb elfogy én is számtalanszor kerültem inzulin penes korszakomba olyan szituációba ami életszerű h elfogyott a müzli, nápolyi, cukorka vésztartalékom a retikülből és persze pont akkor hypozik a cukorbeteg amikor nincs nála semmi vésztartalék , ezernyi élethelyzet van amikor nincs nálunk a vércuki emeléshez szükség cucc, sokszor munkamegbeszéléseken, előadásokon, konferenciákon, iskolai szóbeli, vizsgákon , vagy egy családtag váratlan orvoshoz vitele kapcsán több órás várakozás alkalmával amikor sehol egy büfé egy étel-ital automata és persze váratlanul hipozunk, ezek a szituációk bármennyire próbáljuk elkerülni és csökkenteni a rizikót , bebiztosítani magunkat épp annyira előfordulnak mint a magas vércuki ami szintén beesik a cukorbeteg életébe. Csak az a kérdés milyen gyakran ???? Természetesen  jogos Sárika kérdése hisz azonos szituációban találkozott a hölgyekkel ráadásul pont a  diabétesz gondozóban amikor az ember még ha szeretné sem feledkezik meg arról h cukorbeteg,  ilyenkor sokkal felkészültebbnek és alaposabbnak kéne legyünk , mégis bármennyire elővigyázatos a cukorbeteg nem mindig lehet és nem mindig tud az ember toppon lenni h cukorbetegségét mindig minden elé helyezze
+1
0
-1
4 éve 127 pont
Szerencsére most inzulinpumpával egyáltalán nem szükséges h legyen nálam édesség,  mert a magas inzulinérzékenységem miatt, ami a vércuki zuhanásokat kiváltotta  ami  ugyanigy visszafele is hat , ha lekapcsolom a pumpa inzulin adagolását az átmeneti inzulinhiánytól nagyon hamar kb 15-20 perc alatt reagál a szervezetem és kajálás nélkül nagyon gyorsan vissza emelkedik a  vércukim a hypoból így nincs szükség arra h édességet tömjek magamba feleslegesen csak mert épp hípozom . Természetesen ez nem mindenkinél lehet megoldás pumpával sem, de nálam jól működik. Én ezt utáltam a cukorbetegségben h akkor is kell enni ha nem vagy éhes csak a diabéteszért, akár egy  bekövetkezett hipo korrigálása vagy  hipo elkerülése miatt h az anyagcsere egyensúly fennmaradjon , inzulinpumpával tényleg akkor ehetek amikor én kivánom és annyit amennyit én megbírok enni.  Azért mégiscsak várom azt az okosinzulin elnevezésű új hatóanyagot ami tuti nem okoz váratlan vércukizuhanást, mert még tökéletesebben igazodik a szervezetünk folyton  változékony inzulin szükségletéhez.    
+1
0
-1
1

Válaszolnál a kérdésre?


Jelenetkezz be oldalunkra egyszerűen és gyorsan!

Keresés

Témakörök

  diabetes x 952   cukorbetegség x 531   diéta x 390   inzulin kezelés x 192   egészséges életmód x 142   magasvérnyomás betegség x 110   elhízás x 109   cukorbeteg diéta x 95   diabétesz x 94   vércukor x 88   egészséges táplálkozás x 85   inzulinkezelés x 78   diabéteszes láb x 67   neuropathia x 65   életmód x 56   metabolikus szindroma x 54   mozgás x 52   rostok szerepe x 49   depresszió x 47   terhességi cukorbetegség x 41  
További témakörök