23
2019 szept.

Kérdés

Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.
7 éve 18649 pont
5781 megtekintés

Étkezési napló és a fogyókúra. Próbáltatok naplót vezetni?

Témakörök elhízás cukorbetegség fogyókúra étkezési napló
 Tudom elcsépelt dolog már ez a fogyókúra téma,de örök gond. Volt egy inzulinos hölgy aki"alig evett és reggel semmit" és mégis hízott!!!
Őszintén mondom ma jelentkezett   2x4 nap étkezési naplót vezetett és örömmel újságolta,hogy jók a vércukor értékei és fogyott 2 kg-t. Azt mondja visszatért az életkedve,az unokái segítenek neki a naplóvezetésben.
Na olyan is volt aki a 3 hónapos diéta sikeréről és buktatójáról beszélt. 
Higgyétek el néhány napig érdemes naplót vezetni,mert meglepő érdekességek derülnek ki!
+1
0
-1

Válaszok

7 éve 744 pont
Szerintem a "gazda nélküli" kalóriák nem a főétkezések alatt kerülnek be a szervezetünkbe. Én úgy gondolom, hogyha valaki a saját étkezési szokásait úgy értékeli, hogy "alig eszek valamit" az valójában a féktelen és megrögzött nassolást jelenti. Szerintem ez pszichés problémára vezethető vissza.
+1
1
-1
7 éve 2169 pont
Sajnos nagyon gyakran hallom túlsúlyos emberektől, hogy "én csak annyit eszem, mint egy madár". Erre szoktam gondolni, hogy "hát persze, mint egy Madár nevű ló".
De viccet félretéve: alapvető probléma, hogy néha úgy eszünk, hogy nem is tudatosul bennünk, hogy már megint eszünk. Tévézés, olvasás, tanulás közben "lenassolgatunk" egy kis ropit, sütit, kekszet vagy bármit. Ez az egyik probléma.

A másik pedig az, hogy amikor leülünk enni, akkor sem ara figyelünk, mert tévét nézünk, újságot olvasunk, mindenre figyelünk, csak az evésre nem. Pedig ha egyszerre csak egy dologra koncentrálnánk, sokkal jobban élveznénk az ízeket, valóban élvezet lenne az étkezés, főleg, ha nem egyedül eszünk, nem csak egyszerűen az önfenntartáshoz tartozó "szükséges rossz". Manapság úgy tűnik, már bűn enni, pedig nagyon jó receptek vannak, melyeket fogyókúrázok, cukorbetegek vagy egyéb anyagcserezavarban szenvedők is nyugodtan elkészíthetnek.  AZ EVÉS NEM BŰN! Az a lényeg, hogy mit és hogyan.

Tehát tessék jóízűen enni, figyelni, mit és hogyan készítünk el, és élvezni az ízeket. A fűszerek csodákra képesek. :)
+1
1
-1
7 éve 1868 pont
Hát Eszter igazat ir.Tényleg meglepödtök ha leirjátok és kiszámoljátok a napi szénhidrát és kaloria bevitelt.Érdemes eg két nap irogatni.Én nagyon sokáig csináltam és tényleg jo.
+1
1
-1
7 éve 18649 pont
 Tudjátok,ma volt egy frissen felfedezett cukorbeteg, aki behozott nekem egy olyan vércukornaplót amilyent még nem láttam,de tényleg!!:-) Számítógéppel, precízen vezetve ,benne kalória, szénhidrát mennyiség. Képzeljétek olyan szigorú magához,hogy még kevesebbet is evett a megengedettnél. Na a javasolt CH-t azért meg kell enni! Gratulálok Pityunak!:-))
+1
0
-1
7 éve 4581 pont
Mindig emlegetem a diabetesz napló jelentőségét. Én több, mint 15 éve rendszeresen vezetem. Nagyon sok tapasztalatot lehet szerezni és nagyon sok következtetést lehet levonni belőle. Akár a beteg önmagának, akár az orvos is
+1
0
-1
7 éve 724 pont
Ha vakit érdekel szívesen elküldön E-mail-ben a mintát. Ez egy táblázat, melybe adatokat írok be (dátum, étkezés, étel, kcal. Hc. megjegyzésk) Mivel a formátuma: Excel, aut. összadja az értékeket étkezésenként és össesíti naponként. Ha kész a tábla naponta negyedóra elég erre a dologra. Csakhát tudni kell mi mennyi és mennyi értéket ér. Én alapul a Cukorbetegek nagy diétás könyvét használom.
+1
0
-1
7 éve 4581 pont
Én olyan dolgokra gondoltam, pl. amikor gyakran volt üvegtesti bevérzésem, mindig beírtam az előfordulás körülményeit. Időjárás, holdállás, idegállapotom, fizikai aktivitásom, aktív, vagy passzív stresszes állapotban voltam. Később azután ezeket összevetve fel tudtam készülni, illetve el tudtam kerülni a bevérzéseket. Ezekből a szemész szakorvosom is komoly következtetésre jutott velem kapcsolatban.
+1
0
-1
7 éve 724 pont
Szia Jaskó! Ez nagyszerű ötlet, én még szemészetre "sorba állok" és 18.-ára van időpontom. Kiváncsian várom mi lesz a vizsgálat eredménye.
+1
0
-1
7 éve 724 pont
Most volt az MR.1 rádióban egy félórás érdekes műsor: étkezési naplóról, fogyásról, a rendszeres mozgás jótékony hatásairól. A neten az MR1.hu-n visszakereshető.
+1
0
-1
7 éve 18649 pont
Ma ismét láttam egy "szinte" étkezési naplót,de bizony nem 160 gramm CH volt,hanem annak a duplája!!
+1
0
-1

Válaszolnál a kérdésre?


Jelenetkezz be oldalunkra egyszerűen és gyorsan!

Keresés

Témakörök

  diabetes x 952   cukorbetegség x 531   diéta x 390   inzulin kezelés x 192   egészséges életmód x 142   magasvérnyomás betegség x 110   elhízás x 109   cukorbeteg diéta x 95   diabétesz x 94   vércukor x 88   egészséges táplálkozás x 85   inzulinkezelés x 78   diabéteszes láb x 67   neuropathia x 65   életmód x 56   metabolikus szindroma x 54   mozgás x 52   rostok szerepe x 49   depresszió x 47   terhességi cukorbetegség x 41  
További témakörök